Parașutistul din Târgu Mureș care a căzut în gol, era student în Cluj. Fost antrenor: „Mi-aş fi dorit ca toţi copiii cu care lucrez să fie ca el”


Cătălin Negrea a căzut în gol, marţi, după ce a doua paraşută nu i s-a deschis, însă a supraviețuit miraculos. Băiatul s-a prăbușit de la mai bine de un kilometru înălțime. Tânărul care se află acum în comă la spital studia Informatica Economică la FSEGA (UBB).

Parașutistul era la al 17-lea zbor, trebuia să obțină licența la Aeroclubul din Târgu-Mureş. Nimic nu prevestea o asemenea nenorocire, însă acum prietenii lui Cătălin sunt nevoiți să doneze sânge pentru a salva viața studentului. Medicii au decis să-i inducă starea de comă cu medicamente. La 1200 de metri deasupra pământului, paraşuta principală şi cea de rezervă s-au încurcat între ele şi s-au deschis doar parţial.

Mobilizaţi de nenorocire, peste 100 de prieteni au venit la prima oră la centrul de transfuzii din oraş. Sângele donat de ei îl va ajuta pe el, dar şi alţi pacienţi, scrie observatornews.ro.

Mi-aş fi dorit ca toţi copiii cu care eu lucrez să fie ca el, vă spun sincer, fără nicio exagerare, asculta tot ce i se spunea, încerca 110% să realizeze ceea ce i se spunea, era cuminte”, a declarat fostul antrenor al băiatului pentru sursa citată. 

Inspectorii Autorității de Investigație și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile urmează să stabilească cine a fost de vină pentru accident. Iau în calcul ca paraşuta să fi avut probleme sau să nu fi fost împachetată corect.

Era foarte pasionat de sport, îi plăcea să călătorească foarte mult, era plin de viaţă, fericit, cu glumele la el. Ştiam că vrea şi că-i place, dar nu mă aşteptam să se întâmple una ca asta”, a declarat un prieten.

Comentarii Facebook