Parada modei pe bicicletă va avea loc la Cluj-Napoca. VELO CHIC CLUJ 2015 este evenimentul biciclistelor clujence

 

O noua promenada eleganta a biciclistelor clujence si nu numai, cu plecare din Parcul Central ”Simion Barnutiu” va avea loc în 4 iunie, incepand cu ora 14.00, in organizarea Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN).

 

Sunt invitate sa vina pe doua roti, in tinute cochete, toate fetele, domnisoarele si doamnele pentru care bicicleta este sau ar putea deveni un mijloc firesc de deplasare cotidiana in oras si care cred ca merita aratat si altora ca este compatibil cu eleganta si feminitatea.

 

Coloana de bicicliste imbracate sic va urma in ritm lejer un traseu de circa o ora pe strazi din zona centrala a Clujului si din cartierele Marasti si Grigorescu, iar participantele vor avea parte de cateva surprize pregatite de organizatori si sponsori si vor putea discuta despre experienta de a circula pe doua roti in Cluj, despre oportunitati si probleme, solutii si perspective, despre ce e de facut ca sa devina o normalitate imaginea unei bicicliste imbracate elegant si sa existe respectul din partea altor participanti la traficul rutier.

 

Itinerarul promenadei pe doua roti din 4 iulie este: Parcul Central "Simion Barnutiu" (latura dinspre podul "Napoca" / cladirea UAT) - str. G.Gosbuc - Cl.Motilor - str.P.Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii - bd.Eroilor - Cl.Dorobantilor - str. S.Petofi - bd.21 Decembrie 1989 - p-ta Unirii - str.R.Ferdinand - p-ta M.Viteazu - str.Gen.Dragalina - str.O.Goga - p-ta 14 Iulie - str.G.Garibaldi - bd. 1 Decembrie 1918 - pod Napoca - Parcul Central "Simion Barnutiu".

 

Clubul de Cicloturism "Napoca" a constatat si documentat in studiile efectuate in cele peste doua decenii de activitate in domeniul promovarii biciclismului utilitar si recreativ faptul ca, dincolo de infrastructuri lipsa sau proaste, exista si probleme specifice imateriale, inclusiv mentalitati si prejudecati ce duc la o imagine publica nefavorabila a biciclistilor in general si a biciclistelor in mod special. Aceasta realitate, pe care CCN o combate, a generat un anumit deficit si o anumita retinere pentru femei in a utiliza bicicleta, dar situatia este in curs de ameliorare, cu contributia activa a campaniilor de profil derulate de diverse organizatii probiciclistice din Romania.

 

Organizatoarele Velo Chic Cluj 2015 au convingerea ca, dincolo de un eveniment placut de socializare si cu conotatii mondene, de lifestyle, participantele pot fi si ambasadoare ale mersului pe bicicleta in fata autoritatilor locale, mass-mediei si publicului, pot atrage atentia asupra situatiei actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a intregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare in Cluj-Napoca, in contextul mai larg al unei mobilitati urbane durabile care deocamdata lipseste oraselor Romaniei.

 

Participantele sunt asteptate in tinute elegante si cat mai naturale, sa promoveze un stil de viata activ si sanatos pentru ele, pentru mediu si pentru comunitate si sa se simta minunat alaturi de prietenele lor! Fie ca vor veni in fusta sau rochie, fie ca vor alege tocuri sau balerini, palarii sau esarfe, flori si entuziasm, clujencele vor incerca sa demonstreze ca pedalatul infrumuseteaza. Feminitatea exista si pe doua roti!

 

Desigur, baietii si domnii sunt si ei bineveniti sa pedaleze, eleganti pe bicicleta, in urma biciclistelor, in cadrul Velo Chic Cluj, sa admire, fotografieze si felicite cele mai sic participante si sa ofere la final flori partenerelor lor care au contribuit astfel la reducerea perceptiei publice gresite ca bicicleta ar fi legata in mod necesar de ideea de sport sau de efort, de un anumit tip de echipament, si deci mai putin conciliabila cu eleganta vestimentara.

 

Conceptul Velo Chic Cluj 2015 este corelat cu cel al altor editii sau campanii-sora, cum sunt ”Elegant pe bicicleta”, ”VeloBello” si ”Skirt Bike”. CCN a organizat primul eveniment de acest tip in 2008 cu titlul "Elegant pe Bicicleta", inspirat de proiectul deschizator de drum "Cycle Chic" lansat initial la Copenhaga si raspandit intre timp pe plan mondial, ca demers de combatere a prejudecatilor privind compatibilitatea utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de deplasare urbana in scop utilitar cu eleganta vestimentara. A urmat programul "VeloBello" al Asociatiei "Bate Saua" Bucuresti, generat in campania "Velorutia" www.velorutia.ro sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), din care s-a desprins apoi SkirtBike www.skirtbike.ro initiat acum cinci ani si raspandit apoi la nivel national (CCN organizand doua editii la Cluj-Napoca, in 2013 si 2014).

Comentarii Facebook