Panou de baschet prăbușit în Parcul Cetățuia! Oamenii spun că s-a făcut treabă de mântuială - FOTO


Un panou de baschet din Parcul Cetățuia s-a prăbușit la pământ, fiind un pericol pentru cei care fac sport acolo. Problema este că și celălalt panou are același defect. Copiii sunt acum în vacanță, iar parcurile vor fi pline pe durata verii, astfel că situația prezintă un risc ridicat de producere a unor accidente. 

 ”S-a rupt consola de baschet de pe terenul situat în Parcul Cetățuia. Deși n-am fost prezent când s-a produs evenimentul, sper că nu s-a rănit nimeni, mai ales că în zonă se adună mulți copii și tineri în fiecare seară. Mi-am amintit imediat de cazurile relatate în mass-media despre porți de fotbal, sau alte instalații sportive, care au ucis copii când s-au prăbușit.

Nu trebuie să fii specialist în domeniu să vezi că stâlpul a cedat fix în punctul în care a fost fixat prin sudură de bază, fără prea multe întăriri adiționale. Ceea ce este îngrijorător însă, este că și stâlpul de pe partea opusă prezintă coroziune fix pe același porțiune, adică sudura s-a realizat într-un punct foarte expus umezelii de la sol și forțelor manifestate între partea inferioară fixată în fundație și partea superioară mai flexibilă.

Dacă lucrarea nu a fost executată așa cum trebuie, se impun următoarele întrebări: se repară în garanție? Care a fost firma executantă și ce fel de certificări are în domeniu? Sunt și alte lucrări executate ce prezintă aceleași defecte? Primăria verifică siguranța echipamentelor sportive și instalațiilor de pe terenurile de joacă?”, ne-a relatat un cititor din Gruia.

foto4.jpg

Foto: Panoul încă în picioare are probleme similare

Dacă ați surprins un incident care poate deveni o știre, ne puteți sesiza pe office@stiridecluj.com, pe Facebook sau pe Whatsapp (0722804093).

Comentarii Facebook