Pană de curent în județul Cluj, dar problemele sunt și în alte județe / UPDATE: Căderea de curent a afectat Nord Vestul țării


O pană de curent a lovit județul Cluj, vineri, dar se pare că și alte zone ale țării.

Tocmai ce ne loveste o pana masiva de curent in toata Transilvania, se pare. În Cluj par a fi pagube majore…”, ne-a semnalat un cititor.

În clădirea Office s-au bolcat lifturile din cauza penei de curent. Au fost probleme în Florești și în zona adiacentă, Mănăștur, Mărăști, Gherla și Dej.  ”Se pare că am trecut pe un nou standard în România, numai nu știu cum să explic centralei termice și restului electrocasnicelor că de acum trebuie să se descurce și cu 170 de volți în loc de 230.

Oare creșterea prețului la energia electrică de 30% înseamnă și reducerea tensiunii tot cu 30%?

UPDATE: se pare că acum problema nu este din Florești. Am primit semnale că în toată zona metropolitană ar fi probleme, chiar și într-o parte semnificativă a Ardealului”, a relatat un floreștean.

Într-adevăr a apărut o problema, s-a slăbit curentul și la Muntele Rece, îmi mergea mașina de spălat haine și acum nu mai este destul de puternic curentul pentru a o porni”, ne-a mai relatat un cititor.

A fost o fluctuație puternică de tensiune în jurul orei 14.30, iar acum clujenii reclamă că acum nu mai este suficientă tensiune pe rețea.

A fost o cădere de tensiune în județele din Nord-Vestul României de la Transelectrica”, a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

UPDATE (16.00) - Avarie rețeaua de energie electrică

Prefectura Cluj a anunțat că a fost afectată zona de Nord Vest a țării. Problema a fost pe liniile de înalta și foarte înaltă tensiune. După ora 16.00, problemele ar fi trebuit să fie rezolvate. 

Combinatul chimic Azomureş a fost afectat de întreruperea de curent din Nord-Vestul țării.

Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. Oprirea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă.

O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţilor de pe platforma Azomureş. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic. Menţionăm ca nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate”, a anunţat combinatul.

Compania Electrica susține că problemele nu provin de la echipamentele proprii.

Vă facem cunoscut faptul că disfuncționalitățile semnalate în alimentarea cu energie electrică din municipiul Cluj-Napoca nu au fost provocate de probleme în instalațiile companiei Distribuție Energie Electrică Romania”, au precizat oficialii Distribuție Energie Electrică Romania.

Până la ora 16.35, nimeni nu a putut preciza ce s-a întâmplat. Directorul Hidroelectrica Cluj, Rareș Rusu, a precizat că este o problemă și că acum se lucrează, fără a preciza despre ce este vorba. 

UPDATE (17.00) - Întrerupere furnizare energie electrică

O avarie în reţeaua de transport al energiei a lăsat fără electricitate mai multe zone din nord-vestul, vineri după-amiază, au declarat reprezentanţii Transelectrica, citați de Agerpres.

Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)", au precizat responsabilii Transelectrica.

Mai multe detalii vor fi furnizate în orele următoare.

Reţeaua de transport a energiei din România este legată de cea europeană prin reţeaua din Ungaria.

UPDATE 18:00 - Pană de curent în Nord Vestul României

Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a țării.

Rețeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condițiile normale de funcționare în jurul orei 16.00, toți consumatorii afectați fiind realimentați în jurul orei 16.45. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E”, au spus reprezentanții Transelectrica. 

Dacă aveți probleme, ne puteți scrie pe office@stiridecluj.com, pe Facebook sau pe Whatsapp (0722804093). 

Comentarii Facebook