Pădurea Făget invadată de vile. Se fac ”toaletări” cu drujba pe motiv că arborii iau lumina caselor - FOTO


Fostul deputat Adrian Dohotaru a semnalat noi cazuri de vile care se ridică în mijlocul pădurii Făget, iar arborii cad apoi secerați pe motiv că îi lasă pe noii proprietari fără lumină. 

Mă revoltă ce se întâmplă în Pădurea Făget! Iubesc Făgetul, dar e clar că iubim pădurea în mod diferit din moment ce dăm de atâtea case noi în pădure, de gunoaie, de copaci rași. Unii vor casă în pădure, vedeți copacii care urmează să fie tăiați. Alții și-au făcut casă în pădure, așa că au lansat o nouă modă: ”toaletări” de copaci pe motiv că le iau lumina. Pe unde am mers de Sărbători, fostele cărări publice s-au transformat în alei private cu acces interzis. 

Din păcate, nu se mai construiește doar la marginea pădurii, ci la sute de metri înăuntrul ei. Cu venirea centurii, se vor mai rade zeci de hectare din Făget, o zonă apropiată de blocurile Mănășturului, cartier de suta de mii de locuitorii fără spații verzi pe măsură.  

Când municipiul nu o dă în bară cu urbanizarea Făgetului, ca în pozele de mai jos, greșesc major celelalte primării din zona metropolitană. 

Trebuie pact metropolitan să nu mai construim în buza pădurii pentru că ne dispar zonele de promenadă și de picnic.

Avem nevoie de alt pact ca să nu mai exploatăm pădurile în zona metropolitană pentru că sunt plămânii noștri verzi.

Un alt consens pe care trebuie să îl stabilim, chiar dacă vor crește substanțial costurile centurii, e de a face tunele tip mină, care rad cât mai puține hectare din Pădurea Făget și nu afectează rezervația de stejari pufoși din Pădurea Hoia. Fără aceste lucruri, centura nu e sustenabilă”, a scris fostul deputat Adrian Dohotaru, cunoscut ecologist.

Comentarii Facebook