Pacientă ținută 5 ore cu GRIPĂ și febră 39 în sala de așteptare de la Spitalul de Boli Infecțioase


Clujenii se plâng de faptul că nu sunt suficiente linii de gardă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, acum în plin sezon de gripă. 

Doresc sa va împărtășesc experiența mea de luni, 10 februarie, când, pe la ora 18, am ajuns la camera de garda a Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, împreună cu soția, care prezenta semne clare de gripă, după cum a spus d-na doctor la consult (consult care a avut loc ceva timp mai târziu).

Lume multă la rand în așteptarea serviciilor medicale. Echipaje de salvare vin și pleacă, aduc pacienți care intră cu prioritate, noi rămânem pe poziții, așteptăm. Cât ar fi normal să așteptăm cu ”semne clare de gripă” (atât de clare încât la consult d-na doctor a spus că nici nu are rost să mai facem test de gripă) într-o încăpere aglomerată cu persoane de toate vârstele, de la mămici cu bebeluși în brațe până la bunici pensionari, persoane care sunt acolo cu probleme de multe feluri ușor transmisibile celorlalți?

Noi am așteptat, pentru ca nu am știut ce altceva am fi putut face sau unde altundeva am fi putut merge ... Când am plecat de acasă soția avea febră peste 39 ... Am întrebat un echipaj de salvare dacă suntem în locul potrivit sau dacă avem o șansă mai bună altundeva și am fost sfătuiți să mai așteptăm ... și am așteptat, o ora, doua, trei, patru, cinci ... După peste cinci ore am fost invitați înăuntru la consult.

Aceasta este cea mai buna sansa pe care o poți avea în Clujul anului 2020?”, se întreabă Daniel Butean.

Acesta se întreabă de ce sunt promise linii suplimentare de gardă, dacă lucrurile nu stau așa. 

Linie suplimentară de gardă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Comentarii Facebook