Pacient UMILIT și tratat pe hol la Spitalul din Gherla. Medicii îi reproșează că nu avea trimitere


O femeie a relatat prin ce situația umilitoare a trecut la Spitalul din Gherla. Ea a sunat luni dimineața la 112 pentru că tatăl ei de 78 de ani nu se simțea bine.

A venit ambulanța, iar medicul mi-a spus că nu e urgență și că ar fi fost nevoie de trimitere de la medicul de familie. Dar l-a luat și l-a dus la spital, când i-am explicat că mai avem și serviciu și nu avem timp să umblăm pe la medici de familie. La spital, pacientul a fost repartizat la un medic, care l-a consultat și a spus că ar trebui internat, dar că nu sunt locuri. Inițial, asistenta ne-a spus că-i face o perfuzie și că poate fi dus acasă. Am așteptat vreo oră pe hol, până am început să fac poze și le-am zis că anunț presa.

Atunci a venit asistenta și i-a pus perfuzia, pe hol, cu omul care abia stătea pe scaun. Așa se face cu un om care nu are putere să stea, se face tratament pe hol, unde circulă toată lumea? Nu vreau să arăt cu degetul către niciunul din cadrele medicale care și-au făcut treaba foarte bine, așa cum pot, în condițiile oferite de spital. Este un semnal de alarmă pentru cei care nu au făcut nimic pentru a avea condiții mai bune în spitalele din România. Sper ca toți cei care au votat cu PSD să ajungă în locul bunicului și să le fiu eu medic…”, a scris femeia de pe rețelele de socializare, citat de Gherla Info.

omspitalperfuzie.jpg

Alți oameni din Gherla au relatat și ei lucrurile pe care le-au trăit la spitalul din oraș.

Reprezentanții unității sanitare încearcă să se apere: ”Spitalul Municipal Gherla se află în plin proces de igienizare și reamenajare, motiv pentru care activitatea s-a restrâns pe anumite secții. Avem rugămintea de a ne sprijini în acest demers, nu de a critica. Este important de știut faptul că pacienții trebuie să se adreseze medicului de familie și cabinetului de Medicină Internă din Ambulatoriul Integrat până la ora 14.00, nu camerei de gardă

Comentarii Facebook