Sambata 3 Decembrie

Pacient amânat de SMURD Cluj pentru că pica ușa de la ambulanță

 

Un pacient nu a putut fi preluat de un echipaj SMURD pentru că exista riscul să cadă ușa autospecialei pe drum. 

 

Medicul şef UPU-SMURD Cluj, Cristian Ursu, a spus că autospecialele sunt vechi și este nevoie rapidă se investiții. 

 

Cele mai mari probleme sunt legate de ambulanţele cu care lucrăm şi aparatura de pe ele, sunt ambulanţe vechi şi aparatură veche. Avem o ambulanţă de 11 ani care nu mai face faţă. Problemele apar când mergi la o intervenţie şi constaţi că ambulanţa nu mai trage şi ceri dispeceratului să trimită alta sau când ajungi la caz şi se defectează ambulanţa cu un pacient în stare critică în maşină. Au fost situaţii de acest fel şi de fiecare dată am fost nevoiţi să solicităm un alt echipaj pentru a prelua pacientul. Au fost şi situaţii hilare, am cerut un alt echipaj pentru a ne prelua un pacient deoarece nu se mai închidea uşa de la ambulanţă şi exista riscul pierderii uşii până când ajungeam la finalul intervenţiei”, a spus dr. Cristi Ursu, conform Mediafax.

 

Întârzierile în timpul intervențiilor pot fi critice pentru pacienți. Acum, 60% din parcul auto al SMURD Cluj este depăşit, având norma de casare depăşită.

 

La ambulanţe stăm cel mai prost, avem o singură ambulanţă cu vechime de 6 ani în intevenţie, restul sunt de la 7 ani în sus. Se strică frecvent, au fost ambulanţe stricate, nu am avut bani să le reparăm şi, astfel, au fost zone din judeţ care nu au mai fost acoperite”, a spus șeful ISU Cluj, Ion Moldovan. 

 

În parcul auto al SMURD Cluj sunt 15 autospeciale de intervenţie de diverse tipuri.

Comentarii Facebook