Miercuri 30 Noiembrie

Horea Uioreanu CONDAMNAT definitiv la 6 ani și 4 luni

 

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj.

 

Curtea de Apel Cluj a redus cu 2 luni pedeapsa pe care trebuie să o execute Horea Uioreanu, de la 6 ani și 6 luni, cât a fost sentința Tribunalului Cluj, în luna mai 2016, la 6 ani și 4 luni.

 

Ioan Bene a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare, după ce Tribunalul Cluj l-a condamnat la trei ani și zece luni.

 

Omul de afaceri Vasile Pogăcean a fost condamnat la 3 ani de închisoare, fostul consilier judeţean PNL, Ioan Petran, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Gabriel Davidescu, director de dezvoltare la UTI, la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

 

Uioreanu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.

 

Rechizitoriul procurorilor DNA preciza că Horea Uioreanu ”a pretins de la Pogăcean Vasile suma totală de 693.224 lei din care, în perioada aprilie 2013 - mai 2014, în mod repetat, a primit în zece tranşe suma totală de 134.500 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi le aveau cu societatea Sinai Compimpex SRL, deţinută de inculpatul Pogăcean Vasile”.

 

De asemenea, Uioreanu a ”pretins de la inculpatul Ioan Bene suma totală de 300.000 lei, din care în perioada octombrie 2012 - martie 2014, în mod repetat, a primit în şapte tranşe suma totală de 278.000 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit în vederea plăţii contractelor derulate de SCC Napoca SA deţinută de inculpatul Ioan Bene”.

Comentarii Facebook