Pachete cu alimente pentru aproape 24.000 persoane defavorizate la Cluj. Cine se încadrează pentru a primi ajutoarele



Primăria Cluj-Napoca va distribui pachete cu alimente, în valoare de aproximativ 1.300.000 lei, pentru persoanele cu situații materiale precare, în următoarea perioadă.

Astfel, reprezentanții municipalității anunță că cea de-a doua etapă a programului de distribuţie a pachetelor cu alimente oferite de Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va demara luni, 7 decembrie 2015. Cu această ocazie vor fi distribuite alimente către 23.521 de persoane.

Cei care vor primi pachetele se încadrează în următoarele categorii:

-Persoane cu handicap grav si accentuat (gradul I si II)
-Pensionari cu pensii pană la700 lei (inclusiv);
-someri indemnizati;
- someri neindemnizati;
-Beneficiari de ajutor social si alte categorii de persoane beneficiare de servicii sociale, aflate in evidentele servicilor de specialitate ale Directiei de Asistentă Socială si Medicală;
Invalizi, veterani,văduvele de război, persoane deportate, prizonieri, persecutati politic, eroi martiri ai revolutiei, etc cu pensii si indemnizatii cumulatate pană la 700 lei (inclusiv).

În prima etapă a programului, care s-a desfășurat în perioda 27 aprilie – 06 iunie 2015, s-au distribuit 23.000 de pachete cu produse alimentare.

Un pachet conține 1 litru de ulei de floarea soarelui, 1 kilogram de făină albă, 1 kilogram de zahăr, 1 kilogram de orez, o conservă de carne de porc, o conservă de pate şi o conservă de carne de vită.

Pachetele se vor livra la următoarele puncte:

Clubul pensionarilor Mănăştur, str. Arinilor nr 11
Clubul pensionarilor Mărăşti, str. Aurel Vlaicu nr. 3A
Clubul pensionarilor Horea, str. Horea nr.108
Clubul pensionarilor Grigorescu, str. Eremia Grigorescu nr. 132
Clubul pensionarilor Zorilor, str. Louis Pasteur nr. 77
Clubul pensionarilor Someşeni, str. Traian Vuia nr. 41
Primăria de cartier Gheorgheni, str. Băişoara nr. 4A
Primăria de cartier Iris, Piaţa Liebcknecht nr.7-8

Orar de distribuție este: luni, marţi, miercuri, între orele 08,30 -15,30; joi, între orele 08,30 – 16,30 şi vineri, între orele 08,30 – 14,00.

Beneficiarii programului vor primi informaţii prin invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele. Ei trebuie să se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate, în original, pentru ridicarea pachetelor, iar dacă nu se pot deplasa la punctul de distribuție vor putea trimite o altă persoană în locul lor, cu condiția ca această persoană să se prezinte cu buletinul original al beneficiarului sau o împuternicire.

Comentarii Facebook