OZN deasupra Manasturului! Un obiect neidentificat a fost filmat noaptea trecuta VIDEO


Clujenii care locuiesc in cartierul Manastur au putut observa in noaptea joi spre vineri, in jurul orei 00.20, un obiect zburator luminos, care se misca cu viteza. 

"UFO.....o lumina care merge cu viteza ....si apoi dispare...se reintoarce si din nou dispare (OZN)......IN CLUJ NAPOCA ........LA ORA 00:20 DEASUPRA MANASTURULUI ......CEVA INCREDIBIL", a scris un clujean, care a si realizat filmul si l-a postat pe YouTube.

Cristian Muresan, un clujean care a studiat astfel de fenomene paranormale, a spus pentru Stiri de Cluj ca dimensiunea obiectului filmat nu poate fi estimata. "Aceste obiecte pot fi vazute si pe radar, dar nu se stie dimeniunea lor. E greu de spus cat e de mare. In cazul unui avion stim cat e de mare, pentru ca am vazut cum arata unul in realitate, dar in cazul unor astfel de obiecte e aproape imposibil pentru ca nu putem estima caracteristicile", a declarat Cristian Muresan, un cunoscut UFO Hunter.

Fenomenul a fost tratat si de Adrian Patrut in cartea "De la normal, la paranormal".

"Ceea ce stiinta cunoaste este asa numitul set de legi generale (normale), care descriu si ilustreaza majoritatea fenomenelor si proceselor intalnite si recunoscute de om, dar mai recent s-a formulat impoteza conform careia in natura se manifesta ocazional asa numitele legi speciale (anomale - de la anomalii) care au actiune discreta, limitata in spatiu si timp, proprietati cu totul neobisnuite si mecanisme necunoscute, generand fenomene anomale.

Numeroase asemenea fenomene s-ar datora manifestarii acestui set de legi speciale, incepand de la asa-numitele intalniri de Gradul 3, aparitii OZN, abductii OZN, aparitii mariale (n.red. aparitia Fecioarei Maria sau a Sfintilor) si multe altele. Cu influenta cel putin partiala a mintii sau constiintei martorilor. In acest context s-a formulat o ipoteza de actualitate si anume fenomenul global polimorf. Probabil ca acesta este asociat cu constiinta umana. In pricipiu exista doua posibilitati de manifestare. 1. Fenomenul global polimorf este un subprodus colectiv al mintii umane, al carui rol este deocamdata dificil de precizat. 2. Fenomentul global polimorf este un fenomen independent, probabil natural si inteligent, dar care nu e un produs sau un subprodus biologic, ce se manifesta prin interactiune cu o constiinta umana.

Istoria si evolutia universului, a pamantului, a vietii si a omului este rezultatul exclusiv al setului de legi generale care actioneaza aleatoriu si nu preferential la scara individuala, respectiv statisitic la scara mare. Multe incercari de a formula teorii generale si imbatabile, de a elabora modele ale manifestarilor considerate paranormale, anomale sau insolite, sunt sortite esecului. Cu toate acestea, existenta legilor speciale si a manifestarilor acetora este reala, dar nu poate fi explicata.

Faptul ca un pahar spart nu se mai poate recompune din cioburi sau ca nu putem intinerii la vointa arata ca setul de legi speciale are actiune locala si preferentiala strict limitata, dar noi traim intr-o lume dominata aproape exclusiv de fenomene si legi normale, iar insolitul si neconventionalul sunt o exceptie si nu o regula", a scris Patrut in cartea citata.

 

Reprezentantii Aeroportului International Cluj au spus ca niciun obiect nu a fost semnalat pe cer in intervalul 00.10 - 00.30.


Comentarii Facebook