Ortodocșii pregătesc la Nicula mii de sarmale pentru pelerini

 

Călugării de la Mănăstirea Nicula muncesc de zor în aceste zile pentru a prepara peste 16.000 de sarmale pentru pelerinii care vor ajunge să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

 

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat că sunt așteptați zeci de mii de credincioși.

 

Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, este cel mai mare din ţară şi aşteptăm şi în acest an zeci de mii de credincioşi din România, dar şi de peste graniţe. Pelerinii vin să participe la celebrările liturgice, dar și să se închine icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. Programul slujbelor va începe miercuri cu pelerinajul ”La Nicula Colo-n deal”, care va începe la ora 14.00 de la Biserica ”Sfântul Nicolae” din Gherla, pe jos, până la Nicula. Pe parcursul traseului, așa cum este tradiția, credincioșii împreună cu ierarhii și preoții, cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, se vor ruga și vor intona pricesne și imnuri închinate Maicii Domnului”, a precizat Bogdan Ivanov.

 

Miercuri seara va avea loc Vecerniei cu Litie, iar de la ora 21,30 icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și purtată în procesiune. După această ceremonie va urma 

Utrenia și slujba Prohodului Maicii Domnului. 

 

Joi, 15 august, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, începând cu orele 9,00, va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească în sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în frunte cu IPS Andrei, urmând să fie prezenţi şi episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei, episcopul vicar Vasile Someșanul, al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, și Ignatie Mureșanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei. Va lua parte și protopopul românilor din Valea Timocului, părintele Bojan Aleksandrovici, însoțit de o delegație a românilor din Serbia”, a mai spus Ivanov.

 

Călugării de la Mănăstirea Nicula pregătesc peste 16.000 de sarmale, dar şi cozonaci, care vor fi serviși la finalul slujbei de joi, 15 august.

 

Credinciosii adunati la Nicula au lasat slujba pentru sarmale! Unii au carat portii pentru 10 persoane VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook