Organizatiile civice acuza: Parc pentru copiii albi, gunoi pentru copiii romi

Grupul de Lucru al Organizatiilor Civice din Cluj atrage atentia asupra faptului ca cei 100 de copii romi mutati de pe strada Coastei in Pata Rat nu au conditii minime de trai si de joaca.

 

"Copiii relocati de pe str. Coastei au fost indepartati de facilitati care sa le asigure intretinerea corporala si posibilitatea de a se juca si relaxa", sustin reprezentantii Grupului.

 

Ei sustin initiativa Primariei de a investi 250.000 de lei in spatiul de joaca de pe strada Coastei, amenajat exact pe terenul de pe care au fost evacuate familiile de romi, dar spun ca la Pata Rat singurul loc de joaca a fost construit din fonduri private.

 

"gLOC atrage atentia cetatenilor clujeni cu privire la dezamagirea celor peste 100 de copii evacuati de pe str. Coastei si care se joaca in vacanta in apropierea gropii de gunoi a Clujului, alaturi de copiii din celelalte comunitati de la Pata Rat: Dallas si Cantonului Fara Numar. Spre deosebire de investitiile publice de 250.000 de lei de pe str. Coastei, amintim ca sutele de copii de la Noul Pata Rat, Dallas si Cantonului beneficiaza doar de un singur loc de joaca. Spatiul de joaca este insa de dimensiuni reduse, construit din fonduri private, nu publice, si in urma voluntariatului unor adolescenti in cadrul unui proiect al Fundatiei Ajutorul Familiei", se arata intr-un comunicat al Grupului de Lucru al Organizatiilor Civice (gLOC), initiat de asociatia Amare Prhala si fundatia Desire.

 

Primaria Cluj a inuagurat ieri un spatiu de joaca pe terenul eliberat dupa evacuarea romilor de pe strada Coastei. In zona vor mai fi construite o gradinita si un complex teologic.

 

Vezi si

Parc de joaca in locul locuintelor de tigani de pe strada Coastei VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook