Orban vrea arestarea lui Victor Ponta: ”Încalcarea dreptului la vot se pedepseste cu inchisoare”


Prim vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, l-a atacat dur pe premierul Victor Ponta, precizând că acesta a scăpat prea ușor pentru neregulile de la votul din diaspora.

Acesta a precizat că, ”potrivit legii, incalcarea dreptului la vot se pedepseste cu inchosare de la 3-6 ani. Iar ce s-a intamplat in diaspora a fost ceva premeditat”.


Victor Ponta nu a înţeles nimic, am crezut că Victor Ponta mai păstrează o fărâmă de decenţă, de onoare. Deşi, în calitate de prim - ministru e obligat să participe la această dezbatere, am crezut că va găsi unica soluţie morală pentru a nu participa: demisia din funcţia de prim-ministru. Rolul principal al acestei dezbateri este să se găsească vinovaţii şi ei să plătească pentru încălcarea fără precedent a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor români.Diaspora românească, cetăţenii români care nu trăiesc azi în România, ci în alte ţări, sunt parte a naţiunii române.Cine este de vină pentru alegerile din străinătate? Guvernul, cel care organizează alegerile. Nu este suficient să plătească doi miniştri de Externe care au preferat să-şi dea demisia, pentru că deciziile acestor miniştri, care au împiedicat exercitarea dreptului la vot, au fost luate în calitate de membri ai Guvernului Ponta. Domnule Ponta, sunteţi o pată pe obrazul României”, a declarat Ludovic Orban, de la tribuna Parlamentului. Pentru mine, demisia lui Ponta, e mult prea putin. Scapa prea ieftin. Potrivit legii, incalcarea dreptului la vot se pedepseste cu inchosare de la 3-6 ani. Iar ce s-a intamplat in diaspora a fost ceva premeditat”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook