Opt polițiști din Cluj, cercetați pentru corupție în 2012. Șase dintre ei sunt de la Rutieră

 

Opt polițiști din Cluj, majoritatea de la Poliția Rutieră Cluj - Serviciul de Drumuri Naționale și Autostrăzi, au fost puși sub învinuire de ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Cluj.

 

Conform bilanțului, ofițeriiau fost efectuate cercetări cu privire la 110 persoane, din care 41 personal al MAI. Ca urmare a activităţilor procedurale derulate, au fost învinuite 21 persoane, iar 10 dintre acestea provin din cadrul ministerului, având una funcţie de conducere şi 9 funcţie de execuţie.

 

Pentru fapte de corupţie au fost învinuite 8 cadre al ministerului şi 2 pentru alte fapte.

 

De asemenea, au fost puse sub inculpare 23 persoane, dintre care 9 persoane din cadrul ministerului, 1 având funcţie de conducere şi 8 de execuţie, din care 7 pentru fapte de corupţie.

 

În dosarele penale instrumentate la nivelul Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj, procurorii de caz au dispus reţinerea a 6 persoane puse sub învinuire, dar instanţele de judecată au hotărât

cercetarea acestora în stare de libertate (toţi 6 fac parte din M.A.I. și lucrează la Poliția Rutieră Cluj - Serviciul de Drumuri Naționale și Autostrăzi). 

 

Totodată, asupra a 15 persoane cercetate s-au dispus alte măsuri preventive (interdicţii de a părăsi localitatea de domiciliu sau ţara etc.).

 

Politistii din Cluj au luat MITA un BAX de BERE

 

Comentarii Facebook