Duminica 28 Aprilie

Omul sfințește locul! Baza sportivă a Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” Cluj, reabilitată de elevi și părinți din donații - FOTO


Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” Cluj, clădirea de pe strada Retezat nr. 4, îi așteaptă pe elevi în noul an școlar cu o nouă ”față”, după ce curtea și holul de acces au fost refăcute în urma proiectului ”Jocul Sportiv și Jocul Cromatic”, finanțat din donații în urma competiției de înot Swimathon, care are o componentă umanitară.

Proiectul a avut ca obiectiv înfrumuseţarea şi regândirea bazei sportive, crearea unor spaţii destinate pentru joc şi mişcare, spaţii deteriorate care necesitau animare prin culoare. Fundaţia Comunitară Cluj, reprezentată de domnul Marian Dobre a fost colacul de salvare pentru ideea de face o schimbare în curtea şcolii, aruncând în bazin la Swimathon proiectul ”Jocul Sportiv şi Jocul Cromatic”, au relatat coordonatorii proiectului, Monika Budușan și Lucuța Bogdan.

Practic, părinții, elevii și profesorii s-au pus pe treabă și cu materialele achiziționate în urma concursului de înot Swimathon au refăcut curtea și holul. ”În locul unui spaţiu imens şi gri, am ales trasarea unui teren de baschet, unul de fotbal, un circuit sportiv care să dezvolte deprinderile motrice de bază, un şotron care să ne ducă în sfera educaţiei nonformale (prin joacă şi culoare ei au posibilitatea să înveşe mult mai uşor numerele şi principalele operaţii din matematică) şi sistemul solar”, au mai spus coordonatoarele proiectului. 

Acțiunea s-a întins pe durata a trei luni, în perioada iunie - august 2019.

Echipa de lucru a fost formată din 40 de oameni (părinţi, elevi şi profesori ai şcolii), care au fost ajutați de diverși donatori impresionați de inițiativă. ”Ambasadorii proiectului au făcut valuri distribuind şi convingând-i pe cei din jurul lor să se implice (Mihaela Suciu, Goga Dorin, Biro Şerban şi Raluca Haidu). O parte din aceşti oameni minunaţi au ales să susţină înotând la Swimathon şi alţii şi-au pus mănuşile gata de lucru.

ec50cb1235c2e786a13d055c59a401d9.jpg

Foto: Dorin Goga, jucătorul U Cluj, a înotat și și-a scos la licitație un tricou pentru a-i ajuta pe copii

Au sărit în ajutor trei firme generoase, care ne-au ajutat să completăm bugetul pentru a cumpăra materialele necesare implementării. Părinţii elevilor au fost pe rând donatori, voluntari, artişti, copilaşii au fost artişti, au ajutat la măsurători şi ne-au dat câteva repere în alegerea desenelor, culorilor. Trebuie să le mulțumim li Laurei Pop și Oanei Mândruț, pentru sprijinul acordat”, au mai subliniat coordonatorii proiectului Monika Budușan și Lucuța Bogdan.

Bugetul proiectului a fost de 7.200 lei, iar de pe urma muncii se vor bucura 1.100 de elevi 

page.jpg

page1.jpg

page2.jpg

Comentarii Facebook