Om al străzii abandonat de ambulanță în ZĂPADĂ la Cluj: ”Mi-au zis că nu mai au mașini” FOTO VIDEO


Un bărbat a fost lăsat în stradă de ambulanță, luni după-amiază, în jurul orei 14.00, pe strada Eugen Ionescu din Cluj-Napoca.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani, Daniel Nicoară, rămas fără adăpost, stătea în zăpadă și acuza dureri la piciorul drept. La un moment dat, o ambulanță s-a oprit lângă el pentru a vedea ce se întâmplă, însă a plecat și l-a lăsat acolo.

Am simțit că râmân fără aer și am căzut pe jos și m-am lovit la picior. Am stat așa până când a venit o ambulanță, dar șoferul mi-a zis că sunt boschetar și că nu mă poate duce la spital din cauza faptului că mai are un pacient în mașină. Uite, tot tremur. I-am zis la șofer urcă-mă și du-mă la UPU și mi-a zis că nu poate, că are pacient. A sunat prin stație să ceară altă ambulanță, dar au zis că n-au. Că sunt toate ocupate”, spune Nicoară.

Incidentul a fost observat și de locuitorii din zonă.

Este incredibil așa ceva să lași omul în zăpada la - 8 grade, să înghețe de frig. Sunt inumani domnule, cei care lucrează la serviciile de intervenție de la Salvare sau Poliție. Ce dacă e boschetar? Poate există un motiv pentru care a decăzut, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl lași să moară de frig. Cei de la prima ambulanță i-au zis că nu îl poate duce la spital pentru că are pacient”, a spus o femeie care locuiește la o casă din apropiere.

Între timp mai mulți șoferi care treceau prin zonă au oprit pentru a vedea ce se întâmplă cu bărbatul întins pe jos prin zăpadă. Oamenii au sunat în continuu la 112, însă cei de la dispecer spuneau că ”Domnul a refuzat internarea”.

Abia după ce clujenii au început să amenință că îi vor trimite poze lui Raed Arafat, la fața locului s-au deplasat un echipaj al Ambulanței și altul de la Poliție, iar bărbatul a fost transportat la spital.

 

 

 

 



Comentarii Facebook