Ofiter de la DNA Cluj, cercetat pentru ca dadea informatii din dosarul "Apostu-Stoia"


Un politist din cadrul DNA Cluj este cercetat pentru ca ar fi "rasuflat" informatii din dosarul "Apostu-Stoia" de care ar fi beneficiat cei invinuiti.

Surse judiciare precizeaza ca Florin Todor, comisar sef in cadrul DNA Cluj, i-a furnizat informatii lui Sorin Apostu din dosarul 60/P/2011, imediat dupa arestarea lui Radu Bica, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.

SRI a banuit inca de la inceput ca cineva da informatii din dosar si in cele din urma s-a ajuns la comisarul Todor, care lucra la Politia Judiciara de la DNA Cluj. Comisarul era in relatii de prietenie cu omul de afaceri Simion Muresan, patronul societatii Electrogrup, mentionat in dosarul de luare de mita in care este cercetat Sorin Apostu si Calin Stoia. Relatia lui Todor cu Simion Muresan a fost intarita si de faptul ca sotia politistului, care a lucrat la DNA Cluj ca economist, a fost angajataa la SC Electrogrup SRL, ca director de resurse umane.

Florin Todor ar fi luat de la Muresan si un imprumut de 50.000 de euro. Ofiterii SRI au surprins momentul in care ofiterul DNA Cluj primea banii de la Simion Muresan, in fata unei banci din Cluj-Napoca. Todor are mari datorii la banci, avand doua credite de circa 240.000 de franci elvetieni, in timp ce din salariu incaseaza 6.000 de lei. 

Florin Todor a fost si in excursii cu familia Simion Muresan si cu cea a primarului Apostu.

In acest moment, conducerea DNA Cluj i-a retras lui Florin Todor calitatea de lucrator al Directiei, fiind pus la dispozitia sefului IPJ Cluj.

Comentarii Facebook