Oamenii din Cojocna se plâng că rămân frecvent fără apă. Ce răspuns oferă Compania de Apă


Cojocna rămâne des fără apă potabila. Oamenii din Cojocna se plâng că rămân frecvent fără apă potabilă în gospodării și dau vina pe Băile sărate din localitate. 

După cum se știe în aceasta localitate sunt situate Băile sărate Cojocna, pana aici totul frumos dar când vine weekendul (uneori și în timpul săptămânii) toată localitatea e lăsată fără apă (fără nici o înștiințare în prealabil) pentru ca cei de la Băile sărate să beneficieze de apa la discreție în schimb locuitorii comunei nu pot beneficia de acest ”lux”. În zilele caniculare e un chin sa nu ai apa potabila pentru animale și copii care îți spun ”mami, tati vreau apa de ce nu avem apa”.

Vă reclam acest lucru deoarece noua, locuitorilor comunei, nu ni se ”deschid” ușile Primăriei pentru a cere lămuriri în aceasta privința”, ne-a relatat Mihai.

Purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru, a declarat că lucrurile stau altfel și că apa nu este restricționată.

Motivul pentru această situație este acela cî oamenii folosesc apa din rețea pentru udarea serelor și a grădinilor. Am avea interesul să vindem apă, dar acest lucru produce dezavantaje pentru cei de la capetele de retea. Aceștia nu mai primesc apa, daca cei din amonte folosesc apa pentru udarea serelor si a grădinilor”, a spus Croitoru.

Acesta a precizat că primăriile trebuie să găsească soluții pentru toate localitățile din Câmpia Transilvană, pentru a putea fi udate grădinile din alte surse.

Comentarii Facebook