Oamenii de la Pata Rât au primit pachete cu alimente: ”Ne sunt suficiente pentru astăzi, la toată familia”


Aproape  1.000 de pachete de alimente au fost distribuite luni, 6 aprilie, la Pata-Rât, în cadrul măsurilor de sprijinire a comunității defavorizate care locuiește aici. Alimentele au fost furnizate în această zi de Zona Metropolitană Cluj (ZMC), ca parte a programului mai larg, prin care cea mai vulnerabilă parte a populației orașului este ajutată să treacă mai ușor peste perioada curentă.

La Pata Rât a fost instalat un cort militar, care a servit ca zonă de distribuție de alimente.

Distribuirea alimentelor se efectuează constant, fondurile provenind de la administrația publică locală, societatea civilă, din fonduri europene și de la donatori, persoane fizice sau juridice. Pachetele de alimente sunt livrate la Pata-Rât de angajații Direcției de Asistență Socială și Medicală (DASM), instituție care supervizează și coordonează întreaga activitate.

Felicia Coloji și fiica sa, Alesia, au luat pachete pentru toți cei patru membri ai familiei. ”Ne sunt suficiente pentru astăzi, la toată familia. Le mulțumesc oamenilor că au milă de noi și de copii”, spune femeia, în vârstă de 35 de ani, care lucrează cu ziua, dar se descurcă mai greu de când a început pandemia. Fiica sa, în vârstă de 12 ani, merge la școala gimnazială ”Traian Dârjan”.

Alimentele distribuite luni au fost achiziționate prin intermediul componentei „Muncă informală”, a proiectului european ”Future of Work” (UIA FoW), componentă implementată de ZMC. 

Este datoria noastră de oameni, în primul rând, și, apoi, datoria noastră de asociație aflată în slujba comunității, de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, de a nu lăsa pe nimeni în urmă. Suntem bucuroși că am putut pune umărul la acest proiect și vom continua să îl susținem”, a declarat Adrian Răulea, manager ZMC și manager proiect UIA FoW WP6 ”Muncă Informală”.

Liviu Coloji (58 de ani) a fost primul care a primit luni pachetul de mâncare. ”Cât să mâncăm o zi îmi ajunge, și mâine vin iarăși. O să fac o tocană de cartofi, azi”, spune bărbatul.

O mențiune specială pentru facilitatorii comunitari  ZMC, precum Alex Fechete sau Zsiga Linda, care sunt prezenți alături de colegii din DASM la această acțiune. 

Comentarii Facebook