O trupa de teatru scolara din Cluj a castigat mentiune la San Remo


Trupa de teatru in limba engleza a scolii Elf a obtinut la Festivalul International al Creativitatii in Scoli de la San Remo o Mentiune Speciala pentru piesa "The Canterville Ghost".

Spectacolul a fost prezentat in finala competitiei "Eurotheatre", sectiunea teatru experimental in limbi straine. Finala a avut loc la San Remo, Italia, in perioada 2-6 mai 2012.

Membrii trupei de teatru care au participat la concursul de la San Remo sub coordonarea profesorul Dan Leonard sunt cei 26 de elevi din clasele V-VIII care si-au ales ca optional in acest an scolar cursul de teatru: Baciu Giulio, Balan Sonia, Boldan Andra, Cocis Giorgia, Dobra Darius, Dragos-Roman Sidonia, Farcane Radu, Handaric Rares, Handru Andrada, Handru Ionela, Iovanas Ana, Irimies Mircea, Lazar Ana, Lazar Maria, Mastan Ana-Maria, Moldovan Ioana, Nyilas Diana, Nyilas Mihai, Ostroveanu Nichita, Petri Razvan, Pitic Ioana, Pitic Tudor, Preotu Andrei, Rosca Ana, Schmidt Inesa, Seghedi Ada. Grupul a fost insotit la San Remo de profesorii Dan Leonard, Liliana Clitan si Adriana Boila.

"Consider ca pentru copii participarea la acest concurs este o lectie de viata si pentru viata", a spus Dan Leonard.

"Personal, m-a impresionat in mod special comportamentul extraordinar al copiilor, mobilizarea permanenta pentru toate actiunile la care au participat: parada de deschidere a festivalului, atelierul de teatru coordonat de specialistii din juriu, ceremonia de inmanare a premiilor, vizite la diverse obiective de pe Coasta de Azur. Bucuria lor de a juca pe scena in fata unui public atat de divers si numeros m-a facut sa inteleg ca pentru ei – cu premiu sau fara premiu – cel mai important lucru este participarea si efortul de a da tot ce poti pe scena. Am fost cu adevarat impresionat de acesti copii minunati, de efortul lor de echipa, de sustinerea reciproca pe care si-au aratat-o unul altuia", incheie profesorul Dan Leonard.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook