O tânără relatează coșmarul de a fi chiriaș la Cluj: „Ar trebui sa le explic unor proprietari ce înseamnă respect”


Cluj-Napoca rămâne și în acest an oraşul cu cele mai scumpe chirii din ţară. Însă, sumele halucinante cerute de proprietarii clujeni pentru închirierea unui imobil, nu este singura problemă, spun chiriașii. La fel de importantă este experiența „stresantă și umilitoare” prin care trec unii chiriași care încearcă de ani de zile să-și găsească o „chirie decentă”.

O tânără a relatat pe o rețea de socializare cum încearcă de 7 ani de zile să găsească o casă potrivită pentru ea și cățelușa ei, iar lucrurile cu care s-a confruntat pe parcurs sunt departe de a fi plăcute.

Odată la câțiva ani ne regăsim în situația stresantă și totodată umilitoare de a ne căuta chirie în Cluj-Napoca. Cu siguranta ne suna cunoscut termenul "stres" dar va intrebati de ce și "umilitor" ? 

Fiindcă e umilitor sa vezi cum nu ai dreptul să locuiești într-o casă decentă dacă : ai animal de companie (fiindcă e de la sine înțeles ca un animal de companie înseamnă mizerie dom'le sau la polul opus, înseamnă ca ai mii de euro pentru garanții absurde, desigur ca acestea nu se exclud), dacă ai salariul minim (cu siguranta ca și angajat, alegi sa primesti restul de bani de la inghetata angajatorului, în locul unui salar corect), dacă fumezi (ce om serios și cinstit fumează?Ați văzut voi așa ceva?), dacă ai prieteni (sa primesti vizite? Dar tu ești chiriaș sau pacient internat la oncologie?), daca tusesti/nu te clatesti cu listerine verde, nu de alta dar cel mov nu da bine cu gresia din baie și poate faci carii și apoi dacă nu ai zâmbetul perfect, proprietarului îi dai de gandit ca esti vai steaua ta, nu ai bani de stomatolog, de ce ai avea o chirie decentă?!

V-as spune că va scriu asta cu respect, dar probabil ar trebui sa le explic unor proprietari ce înseamnă respect și oricum v-am reținut... „Salut, eu și catelusa mea de 7 ani ne căutăm ... " și o sa ne mai căutăm, fiindcă nu am câstigat încă la loz în plic astfel incat sa nu mai fiu umilită de cerințele proprietarilor și prețul chiriilor”, a relatat tânăra.

Foto. Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook