O tânără din Cluj a plătit pentru a se angaja în Anglia. Când și-a dat seama de ȚEAPĂ

 

O nouă formă de înșelăciune prinde contur, iar o tânără din Cluj a fost una dintre victime. 

 

O clujeancă a fost înşelată cu suma de 300 de lei, după ce a fost contactată telefonic de către un bărbat care a informat-o că reprezintă o companie de recrutare a forţei de muncă. 

 

Tinerei i s-ar fi promis intermedierea încheierii unui contract de muncă în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi i s-ar fi solicitat să transfere 300 de lei într-un cont indicat. Bărbatul ar fi invocat faptul că suma cerută va fi utilizată pentru întocmirea documentelor necesare angajării în străinătate.

 

Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, care au stabilit că este vorba de un bărbat, de 20 de ani, din oraşul Petrila, judeţul Hunedoara”, precizează Poliția Cluj.

 

IPJ Cluj atrage atenţia clujenilor să nu se lase atraşi în cursa întinsă de astfel de persoane şi să ţină cont de câteva recomandări:

 

- feriţi-vă să daţi sau să transferaţi bani persoanelor necunoscute care invocă diverse pretexte;

- documentaţi-vă cu privire la persoanele cu care urmează să încheiaţi diferite tranzacţii;

- nu furnizaţi informaţii personale sau coduri de reîncărcare valorică pentru cartelele preplătite de telefonie mobilă. Dacă aţi răspuns deja unor mesaje de acest tip, întrerupeţi comunicarea cu sursa lor prin neaplicarea instrucţiunilor primite de a tasta anumite coduri pe telefonul mobil;

- ţineţi cont de faptul că nicio firmă care recrutează personal ori organizează concursuri cu premii nu solicită prin s.m.s., e-mail sau telefonic date personale, informaţii despre conturi bancare, parole, transfer de bani sau coduri de reîncărcare valorică pentru cartele de telefonie mobilă.

Comentarii Facebook