Marti 1 Decembrie

O tânără carantinată într-o pensiune din Cluj susține că este tratată inuman și ignorată de autorități. Ea s-a întors din Anglia


O tânără, blogger de călătorii, care s-a întors din Anglia în România și a aterizat la Cluj a fost obligată să intre în carantină 14 zile. Ea a ales să facă acest lucru la o pensiune, ir apoi a izbucnit un adevărat război cu proprietarii. 

In cursul zilei de marți, m-am intors din Anglia catre Romania si am aterizat pe Aeroportul din Cluj Napoca, supunandu-ma legii romane in privinta carantinarii/ izolarii la adresa pe care am declarat-o la aterizare pe Aeroportul din Cluj Napoca. 

Am scris in Declaratia de Confirmare a Carantinarii din data de 27 octombrie 2020, adresa unde ma voi izola pe durata celor 14 zile, potrivit legii: Strada Paris, nr.89 B, camera 12 - Pensiunea Pedro. 

Dupa sosirea la pensiune, am achitat proprietarilor suma de 2000 lei reprezentand - 1000 lei cazarea pentru prima luna + 1000 lei garantie. 

Proprietara pensiunii a discutat cu mine prin telefon atat cu cateva zile inainte, cat si dupa, modalitatea de izolare si faptul ca imi va aseza un frigider in camera de cazare. 

Dupa cazare, camera mea nu a detinut nici frigider si nici conditii optime de trai - fara caldura si fara sa mananc timp de 24 de ore, pentru ca nu mi s-a oferit accesul la bucatarie, fiind in izolare, am sunat la sediul politiei locale din Cluj Napoca, pentru rezolvarea acestei situatii. 

Pe parcursul zilei am fost imbrancita, stransa cu usa, abuzata verbal de fratele patroanei acestei pensiuni, care a refuzat sa imi ofere contract conform serviciilor achitate. 

Dupa ce aproape toata ziua am incercat sa iau legatura cu Directia de Sanatate Publica a judetului Cluj prin telefon pentru schimbarea adresei de izolare, iar un echipaj de politie s-a deplasat la fata locului in urma sesizarii, DSP nu a dispus nici la aceasta ora prin nicio modalitate de comunicare, rezolvarea situatiei mele. 

Am fost tratata mai rau ca un caine, fara apa si fara mancare de acesti proprietari, care cunoscand durata celor 14 zile de izolare, ar fi fost obligati potrivit legii sa imi ofere o solutie alternativa de hranire. 

Fara avizul DSP-ului, situatia mea nu se poate schimba. Nici la aceasta ora nu am reusit sa iau legatura cu DSP Cluj prin telefon si nici macar sa le transmit un email, pentru ca nu le functioneaza adresa de email. 

Am contactat DSP-ul toata ziua prin telefon pentru le explica situatia in care ma aflu. Fiind in izolare, nu am dreptul din punct de vedere legal sa parasesc incinta camerei in care ma aflu. 

Proprietarul pensiunii m-a agresat fizic si verbal si imi solicita eliberarea camerei in care locuiesc. 

In acest moment m-a taxat la pretul de 120 lei/ zi, in conditiile in care in aceasta locatie eu trebuie sa locuiesc o luna, cu cele 14 zile de izolare incluse in aceasta luna. Ceea ce face in acest moment poate fi considerat tot un alt abuz. 

Am inchiriat aceasta camera de la distanta, neavand cine sa ma sprijine pentru inchiriere. Toate conditiile inchirierii au fost discutate prin telefon, iar o cunostinta s-a deplasat la fata locului pentru vizionarea camerei. 

In ROMANIA anului 2020 m-am intors in tara pentru a oferi inca o sansa acestei tari, nu am plecat din tara de bine si sunt intampinata intr-un mod barbar si INUMAN de niste indivizi care nu mi-au oferit contract sau bon fiscal pentru suma de 2000 de lei. 

Revin cu o a doua postare cu imagini si fisiere video pentru ca vreau sa arat tuturor de ce ROMANIA nu mai exista si NU VA MAI EXISTA NICIODATA, si nu doar pentru mine. Vreau sa va arat de ce aceasta tara nu mai are nicio scapare cu tot ceea ce intampla aici. 

Sunt un cetatean care detine drepturi din punct de vedere legal, am de gand sa anunt nu doar presa din Romania, ci sa scriu pe rand la CEDO si sa apelez la presa internationala pentru tot ceea ce mi s-a intamplat in mai putin de 24 de ore”, a explicat Oana Silviana Craciun.

Poliția a intervenit: ”La data de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați de administratorul unei pensiuni despre faptul că o persoană carantinată în acea locație nu ar respecta măsurile privind carantinarea, conform prevederilor Legii 55/2020.

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la locația respectivă, unde au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind astfel luată măsura sancționării contravenționale.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, polițiștii au fost sesizați de persoana carantinată la aceea pensiune, prin intermediul unui e-mail, despre faptul că ar fi fost agresată verbal și fizic de proprietarul pensiunii.

În continuare, polițiștii efectuează verificări privind aspectele sesizate, urmând a fi luate măsurile legale care se impun”.

.

Comentarii Facebook