O studentă atenționează clujenii cu suflet mare: „Mare grijă cui donați banii!”. Escrocii fac bani pe seama tragediei unei mămici bolnave de cancer


O studentă din Cluj-Napoca a tras un semnal de alarmă! Escrocii încearcă să-i păcălească pe clujeni să doneze pentru o cauză falsă, folosindu-se de povestea tragică a unei mămici bolnave de cancer.

Schema inventată de escroci e una extrem de simplă. Când a căutat imaginea pe Google cu persoana despre care se spunea că este bolnavă, tânăra a văzut că identitatea reală era de fapt a unei femei din Pakistan. Studenta de la FSPAC și-a dat seama printr-o simplă verificare pe Google că persoana care cere bani pentru cazul unei mămici încearcă să-i înșele pe clujeni. Însă, de multe ori, emoționați de povestea celor care au nevoie de ajutor, oamenii donează fără să verifice identitatea celor care le cer banii.

Mare grijă la escroci ‼️‼️ cei care ați donat pentru cazul acesta, ar trebui să cereți actele  și dacă e cazul, să mergeți la poliție. La o simplă căutare pe google poza este a unei femei din Pakistan, nicidecum o româncă bolnavă de cancer. E incredibil ca se poate profita de pe urma acestei boli incurabile… Dacă ar fi adevărat, nu cred ca ar fi postat de pe conturi fake, cu poze fake. Mare grijă cui donați banii... am văzut postarea pe mai multe grupuri și nu are niciun act doveditor. Am primit block după ce am sesizat ca e scam.”, scrie Andreea Burcea, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii Facebook