Vinerea Verde continuă și în 2023. Clujean: „Vinerea verde, dar nu și pentru abonați sau dacă ești din Florești”


Vinerea Verde continuă și în acest an La Cluj-Napoca, orice călătorie cu transportul în comun - autobuz, troleibuz, tramvai - pe liniile urbane este gratuită în fiecare zi de vineri, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca zilele trecute. Un clujean însă atrage atenția asupra faptului că inițiativa Primăriei este mai mult pentru cei care cumpără bilete, nu pentru toată lumea. Cele 4 vineri gratuite nu se regăsesc și în prețul abonamentelor lunare, de asemenea programul nu acoperă traseele metropolitane.

Programul 'vinerea verde' oferă călătorii gratuite cu transportul public urban. Totuși, cele 4 zile de vineri/lună gratuite nu se regasesc și în abonamentele lunare, tariful și valabilitatea acestora (de fix o lună) rămânând neschimbate - așadar, vinerea verde, dar nu și pentru abonații. Totodată, programul nu acoperă traseele metropolitane, deci vinerea verde pentru Cluj-Napoca, dar nu și pentru Zona Metropolitana Cluj.

Așadar, gratis vinerea cu transportul public. Mai puțin dacă ești abonat sau din Florești (sau celelalte 18 comune din ZMC). Cred că problemele/neajunsurile transportului public erau și sunt altele, nu faptul că doar pentru utilizatorii de bilet (nu abonament) și doar din Cluj costă 30 de zile pe luna, nu 26…”, a scris Măcicășan Tudor, expert în mobilitate urbană, în grupul de Facebook „Clujul Civic”. 

Vinerea Verde a fost implementată pentru prima dată în anul 2021.

Comentarii Facebook