O soprană din Ucraina a fugit din calea războiului și s-a refugiat la Cluj. Anna va cânta acum pe scena Operei Naționale Române din Cluj


Anna Bondarenko, o solistă a Operei Naționale din Odessa, a fugit din calea războiului și s-a refugiat în Cluj-Napoca, unde a fost întâmpinată cu brațele deschise de colegii de breaslă. Soprana a primit chiar şi un rol principal într-un spectacol.

Anna Bondarenko a ajuns în siguranță la Cluj-Napoca după un drum riscant. Şi-a lăsat în urmă părinţii şi prietenii cu speranţa că îi poate ajuta din România. Banii strânşi din spectacole vor fi trimişi acestora.

Managerul operei din Cluj-Napoca, o cunoaște pe Anna Bondarenko de mulți ani. Cei doi au avut același profesor de canto și s-au întâlnit de nenumărate ori, chiar și în Germania. Când a început războiul, Florin Estefan și-a permis să o contacteze pe solistă, pentru a-i propune o alternativă. 

Când a aflat că locuieşte într-un buncăr, managerul Operei din Cluj-Napoca s-a oferit să o ajute.

Am tot încurajat-o, atât eu cât şi un alt coleg de la Bucureşti, să prindă curaj şi să părăsească Odessa şi să vină în România”,explică  Florin Estefan, manager Opera Cluj.

Am fost primită în România foarte bine. Am aici cunoştinţe şi am avut posibilitatea să mă întâmpine foarte bine şi mi-au oferit o locuinţă. Dar şi o continuare a carierei”, a spus Anna Bondarenko, solist Opera din Odessa.

Annei i-a fost oferit un rol pe care ea îl avea în repertoriu, a precizat managaerul Operei din Cluj-Napoca, Tatiana din Evgheni Oneghin. Este un mesaj clar că încă se cântă muzica lui Ceaikovski şi nimeni de pe mapamond nu exclude cultura rusă şi valorile culturale ruseşti, notează observatornews.ro

Comentarii Facebook