O poză cât o mie de cuvinte! Mămică din Cluj: „Eu, copilul și bicicleta mergem spre stația de autobuz. Revoltător, nu-i așa?”


Cluj-Napoca devine pe zi ce trece un oraş sufocat de maşini. O poză cu un copil mic care nu poate circula din cauza mașinilor parcate pe trotuar face cât o mie de cuvinte. Copiii Clujului cresc în aglomerația urbană. De la traficul extrem de aglomerat la orele de vârf, la lipsa unui număr suficient de locuri de parcare şi la blocaje în tot mai multe locuri din municipiu, aceasta este noua realitate a orașului de pe Someș.

„Cluj Napoca, anul 2023.

Eu, copilul și bicicleta mergem spre stația de autobuz.

Trafic, plin de mașini parcate pe trotuar in zona în care locuim. 

Avem două opțiuni: o luam pe lângă zid, printre bălării și gunoaie, sau o luăm pe stradă, pe lângă mașini. 

Revoltător, nu-i așa? 

...dar pentru că m-am enervat deja de vreo sută de ori pe tema asta, azi cuget la cum, indiferent de circumstanțe, ne croim singuri calea, fără să ne împiedicăm de obstacole, atunci când știm clar unde vrem să ajungem”, a scris o mămică pe o rețea de socializare.

Problema numărului mare de maşini în oraș pare imposibil de rezolvat, administrația locală nu a realizat proiecte majore de infrastructură care ar decongestiona traficul în zona metropolitană. Aşa că avem cu siguranţă o deficienţă legată de locurile de parcare în oraș, dar și a rutelor alternative pentru cei care tranzitează municipiul.

poza.jpeg

Foto: Facebook/Simona Buburuz

Comentarii Facebook