Bucureștenii, mai generoși decât clujenii. Locuitorii Capitalei sunt dispuși să scoată mai mulți bani din buzunar pentru o cină romantică în oraș


Un nou sondaj a arătat că, deși sunt tot mai multe cupluri care împart nota la restaurant, în România opinia generală continuă să fie că bărbații trebuie să achite nota în întregime. Un studiu arată că bărbații au fost chiar mai predispuși decât femeile să spună că ei sunt cei care trebuie să achite nota. Există însă și o diferență de opinii, în funcție de regiune. În timp ce, în București e mai frecvent să plătească el (34%), în Cluj, majoritatea respondenților (37%) spun că plătește cine invită.

Cei mai mulți români (34%) consideră că bărbatul trebuie să plătească nota unei cine romantice. Defalcat pe sexe, 39% dintre bărbații respondenți la sondaj sunt de această părere, și 27% dintre femei. Acest lucru întărește mentalitatea tradițională conform căreia bărbatul trebuie să asigure hrana și căminul. 28% sunt de părere că ar trebui să achite cel care invită și 10% merg pe principiul Dutch, adică nota se împarte în mod egal. 19% au răspuns că plătește oricare, pentru că au banii la comun, iar 8% au spus că fac cu schimbul. Doar 1% dintre românii implicați în studiu sunt de părere că femeile ar trebui să plătească nota la o cină romantică. Dintre aceștia, o singură persoană e femeie.

plt.jpeg

Chiar și majoritatea bărbaților (52%) care nu au un loc de muncă cred că ei ar trebui să achite masa la restaurant

Din punct de vedere al statutului marital, cei mai mulți dintre bărbați sunt de părere că ei trebuie să plătească nota indiferent dacă sunt singuri, într-o relație sau căsătoriți. Excepție fac bărbații divorțați sau separați: 42% dintre ei consideră că cina romantică ar trebui să fie suportată de persoana care invită.

La polul opus sunt femeile divorțate sau separate. Cele mai multe dintre ele (42%) cred că nota ar trebui să fie plătită de el. Din rândul femeilor căsătorite și al celor care trăiesc cu un partener, 29% afirmă că plătește bărbatul și 29% spun că plătește oricare dintre ei, pentru că au banii la comun. Presiunea socială e atât de mare încât chiar și majoritatea bărbaților (52%) care nu au un serviciu sunt de părere că ei ar trebui să fie cei care achită o masă la restaurant. În mod paradoxal, dintre femeile care nu au un loc de muncă, cele mai multe (40%) spun că plătește oricare dintre ei, pentru că au banii la comun.

Cât sunt dispuși românii să plătească pentru o cină romantică?

Cei mai mulți români (38%) consideră că 100-200 lei e un preț acceptabil pentru o cină romantică în doi. Mai multe dintre femeile respondente la studiu (43%) afirmă asta decât bărbați (33%).

34% dintre români sunt de părere că cina ar trebui să fie mai scumpă: 200-300 lei. În acest caz, rolurile se inversează. Dintre respondenții de sex masculin, mai mulți (35%) sunt de acord cu asta, față de respondenții de sex feminin (33%). Doar 3% consideră normală o notă de plată de peste 500 lei, pentru 2 persoane, iar 9% sunt de părere că o cină romantică n-ar trebui să depășească 100 lei.

Cei mai mulți bucureșteni (41%) sunt dispuși să dea 200-300 lei pe o cină, în timp ce majoritatea clujenilor (58%) ar da 100-200 lei

Datele pe orașe arată că bucureștenii sunt mai generoși decât clujenii. Cei mai mulți bucureșteni (41%) consideră acceptabilă suma de 200-300 lei pentru o cină romantică, pe când majoritatea clujenilor (58%) sunt de părere că 100-200 lei e suficient. 

Suma de 100-200 lei pentru o cină romantică e considerată normală și de cei mai mulți români din alte orașe ale țării: Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș. Timișorenii sunt mai generoși, la fel ca bucureștenii, cei mai mulți (56%) consideră că e acceptabilă suma de 200-300 lei pentru o cină romantică, arată platforma bookingham.ro.

stattis.jpeg

Comentarii Facebook