Sambata 29 Ianuarie

O nouă razie la comercianții de petarde din Cluj. Oamenii legii au confiscat peste 11.000 de articole pirotehnice FOTOPolițiștii clujeni au efectuat o nouă serie de controale pentru a stopa comerțul ilicit cu articole pirotehnice.

La data de 28 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza judeţului pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice”, informează IPJ Cluj.

Astfel, pe raza municipiilor Cluj-Napoca şi Turda au fost depistate 9 persoane, respectiv 3 femei şi 4 bărbaţi, din Turda şi Cluj-Napoca, care comercializau articole pirotehnice a căror deţinere, utilizare şi vânzare către publicul larg este interzisă.

Au fost confiscate 10.600 de articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 – privind regimul materiilor explozive, republicată.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 1 Poliţie au confiscat 480 de articole pirotehnice expuse spre vânzare pe strada Giordano Bruno, din Cluj-Napoca.

Articolele pirotehnice expuse spre vânzare făceau parte din diferite categorii şi nu erau înscrise pe declaraţia de conformitate.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Comentarii Facebook