O judecătoare din Cluj a ironizat protestul judecătorilor și procurorilor - FOTO

 

Judecătoarea Adina Lupea a comentat de la ”geam” protestul judecătorilor și procurorilor, din fața Curții de Apel Cluj. Magistratul l-a atacat pe cel care a anunțat protestul, judecătorul Cristi Danileț.

 

Incep relatarea cu protestele de la Cluj cu tzidula care trona azi prin toata cladirea, semnata de domnul Danilet in numele ”Grupului de initiativa”. Nu am inteles initiativa cui si cine ar face parte din grup. Fac acest lucru pentru ca multi colegi din tara m-au intrebat ce s-a intamplat exact, asa ca voi incerca sa fiu cat mai obiectiva.

 

Protestul era programat in fata Curtii de Apel Cluj, cladire in care isi desfasoara activitatea cateva sute de judecatori si procurori de la Judecatoria Cluj-Napoca, Tribunalul Cluj, Tribunalul Specializat Cluj, Curtea de apel Cluj si parchetele aferente. DNA si DIICOT isi au sediul in alte cladiri. Vorbim deci de existenta a peste 300-400 de magistrati la nivelul judetului Cluj. Fara cei din judetele invecinate a caror prezenta a fost de vineri frenetic anuntata. Nu a venit nimeni din alte judete.

 

Colegii mei, cei mai multi despre care am inteles ca au fost la proteste, au militat pentru anumite intentii de modificare ale Codului penal si de procedura penala, nu pe legile justitiei. Cel putin acesta a fost motivul invocat pentru organizarea mitingului. Nu cred ca pot fi blamati ca s-au trezit la fata locului cu manifestanti de strada, cu #rezist si #totipentrujustitie desi cred ca teoretic trebuiau sa prevada ca, avand in vedere initiatorul, acest protest se va politiza, ceea ce s-a si intamplat. Un mic spectacol in strada, cu colegi care nu stiau unde sa isi mai gaseasca locul in spatele initiatorului care pasise triumfal cativa metri mai in fata ca un real lider :D. Din multime, spontan desigur, s-a desprins cineva sa ii ofere, simbolic, o garoafa alba. Desigur, un gest spontan si acela, nu se astepta deloc.... Cativa porumbei albi probabil gata pregatiti nu au mai apucat sa isi ia zborul fiindca sustinatorii au inceput sa aplaude frenetic din 10 in 10 minute si apoi sa strige PSD- Ciuma rosie, astfel incat manifestantii s-au retras in palatul de justitie, iar domnul Danilet a ramas afara pentru declaratii.

 

Au fost cateva zeci de colegi judecatori si procurori si o parte avocati. Ce va pot spune e ca numarul cetatenilor care au sustinut demersul si numarul celor de la presa a depasit cu mult numarul celor care au protestat. Mai jos aveti cateva imagini cu primii doi.

 

Desi programat sa dureze o ora, protestul s-a incheiat cam in 15 minute din cauza celor care au inceput sa scandeze. Eu regret dezamagirea colegilor pe care i-am atentionat ca se urmareste altceva si vor fi folositi apoi pentru cele cateva minute de stat afara, insa vazand cine conduce Grupul de initiativa (???) acesta era singurul final previzibil.

 

Iar cu asta, salut pentru 3 saptamani justitia romana si sper sa ma tin cat mai departe de tot, ca sincer am nevoie de concediu!!!”, a comentat Adina Lupea.

 

Aceasta nu a spus niciun cuvânt despre propunerile de modificare a Legilor Justiției și ale Codului Penal și de Procedură penală, postarea ei vizând mai mult denigrarea protestului. 

 

PROTEST la Cluj! Judecătorii au primit flori. Danileț: Judecătorii vor trebui să îi anunțe pe cei interceptați

Comentarii Facebook