Miercuri 24 Aprilie

O femeie din Cluj a fost condamnată la 15 ani de închisoare. Și-a ucis soțul care avea handicap pentru că nu a vrut să facă amor cu ea


O femeie în vârstă de 29 de ani din județul Cluj a fost condamnată la 15 ani de închisoare pentru că și-a ucis soțul care avea handicap. Femeia a negat că l-a ucis pe bărbat, dar probele erau zdrobitoare. Aceasta este acuzată că și-a ucis soțul în vârstă de 66 de ani. Odioasa crimă s-a petrecut în 19 aprilie 2022.

Tribunalul Cluj a dispus, miercuri, 15 februarie 2023, condamnarea la 15 ani de închisoare, și executarea pedepsei într-un penitenciar de maximă securitate, a unei femei din Moldovenești, județul Cluj, în vârstă de 29 de ani. Motivul crimei este halucinant. S.K este acuzată că și-a ucis soțul, într-un moment în care acesta era prea obosit și nu a răspuns solicitării sale de a întreține relații sexuale cu ea.

S-a reținut, în esență, în actul de sesizare a instanței faptul că, în noaptea de 18/19.04.2022, în condiţiile în care soţia acestuia, inculpata S.K, era în stare avansată de ebrietate şi dorea să întreţină relaţii sexuale, iar victima nu a dat curs cererii sale, fapt ce a stârnit nemulţumirea acesteia, inculpata S.K l-a ucis pe soţul ei, ***, prin asfixiere mecanică, în timp ce se aflau în locuinţa lor din comuna Moldoveneşti”, se arată în sentința de condamnare.

Condamnă pe inculpata S.K.I.– aflată în stare de arest preventiv – la pedeapsa de 15 (cincisprezece) ani închisoare cu executare în detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (în varianta omorului), prev. de art. 199 alin. (1) din C. pen. rap. la art. 188 alin. (1) din C. pen. 2. În temeiul art. 66 alin. (1) lit. a), b), h) din C. pen., Interzice inculpatei exercitarea, pe o durată de 5 (cinci) ani, calculată de la data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, cu titlu de pedeapsă complementară, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme (…) 

Obligă inculpata la plata către stat a sumei de 4.500 lei (2.395 lei în etapa urmăririi penale, iar diferenţa în camera preliminară, faza judecăţii şi procedurile asociate), cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. (6) din C. proc. pen., Onorariul cuvenit avocatului din oficiu, P.L., în sumă de 1.495 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămân în sarcina statului. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei prezentei hotărârii pentru procuror, inculpată şi persoanele vătămate”, se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Comentarii Facebook