Bolojan leagă județele Bihor, Alba și Cluj cu piste de biciclete de 227 de kilometri. Proiectul este fantastic pentru turism


Consiliul Județean Bihor a anunțat aprobarea unui proiect de hotărâre pentru amenajarea unui traseu pentru bicicliști care va lega județele Bihor, Alba și Cluj.

Proiectul ”VELO Apuseni” va avea 227 de kilometri de piste de biciclete, din care 99,3 km vor fi pe teritoriul județului Bihor, 35,3 km pe teritoriul județului Alba, iar restul de 92,4 km în județul Cluj.

Împreună cu celelalte județe, am luat ca punct comun zona Apusenilor, unde se vor intersecta cele trei brațe ale pistelor și din acel punct mergem cu traseul în județ. Dacă pista noastră ajunge, de exemplu, la Hidișel, ar fi anormal să o lăsăm în câmp. O vom duce, din bugetul nostru, până la pista din Băile Felix care este în proiectul Centurii Sânmartin. În felul acesta va exista o continuitate între rețelele de piste de biciclete din zona metropolitană a Municipiului Oradea.

Ar urma ca până la începutul lunii martie să stabilim lista cu toate noile valori și date și să semnăm contractul de finanțare în cursul lunii martie, ca mai apoi să putem definitiva studiile de fezabilitate și să putem demara procedurile de licitație în fiecare județ”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul are o valoare de 100 de milioane de lei.

Comentarii Facebook