O farmacie din Turda, acuzata ca a tepuit bugetul cu 50.000 de euro


Patronul farmaciei Orient Farm din Turda este acuzat ca a "tepuit" bugetul de asigurari de sanatate cu 50.000 de euro decontand retete fictive.

Achkar Hazem, patronul farmaciei, este acuzat ca a eliberat pacientilor alte medicamente decat cele prescrise de medicii de familie si in alte cantitati. Retetele au fost trimise spre decontare Casei de Asigurari de Sanatate Cluj si, in cateva luni, bugetul a fost pagubit cu 50.000 de euro.

Din retetele "umflate", sirianul a obtinut un profit de 207.000 de lei, iar din neplata taxelor la bugetul de stat, prin falsficarea documentelor contabile, inca 88.000 de lei.

Directorul CJAS Cluj, Emilia Groza, a declarat ca farmacia Orient Farm a fost controlata pentru ca lucrurile erau suspecte. "Dupa ce am gasit ce am gasit, am sesizat politia si am sistat imediat contractul", a mai spus Groza, citata de Evz.ro.

Inspectorii Finantelor Publice Cluj au controlat si ei firma sirianului si au contatat ca acesta tinea evidenta dubla a retetelor, iar cele trimise spre decontare Casei de Asigurari de Sanatate purtau numele farmacistei, Mihaela Lup, care era angajata la firma lui Achkar Hazem.

Farmazia din Turda a decontat, in total, 663 de retete suspecte, iar cea mai mare a avut valoarea de 9.800 de lei.

Comentarii Facebook