O familie din Cluj a vândut două apartamente pentru a-și construi o vilă. Acum, oamenii sunt obligați de Primărie să o demoleze singuri - VIDEO


Au vrut să construiască casa visurilor lor, iar acum sunt obligați să o demoleze singuri. În această situație se află o familie cu trei copii din Cluj, care a vândut două apartamente pentru a-și construi o vilă. Proprietarul recunoaşte, a început lucrările fără o autorizaţie și a continuat să clădească casa în speranţa că o va obţine pe parcurs. 

Aproape 150 de familii care şi-au construit locuinţe lângă Cluj-Napoca, pe Valea Chintăului, pe terenuri unde nu aveau voie să le ridice, au aflat că Primăria a obţinut ordin judecătoresc. Construcţiile ilegale vor fi demolate.  

Familia Ielciu se pregăteşte de demolare acum. Proprietarul recunoaşte. A început lucrările în 2006, fără o autorizaţie. A continuat să clădească vila în speranţa că o va obţine pe parcurs, transmite Alex Prunean, pentru Observator.

Însă, în 2016 bărbatul a fost amendat de Primăria Cluj-Napoca.

Am fost amendat de primărie cu 10.000 de lei. Am încercat intrarea în legalitate, am cerut intrarea în legalitate”, spune Claudiu Ielciu, proprietar.

Familia Ielciu şi-a vândut două apartamente ca să facă rost de bani pentru casă chiar dacă ştia că o construieşte pe teren interzis. Zilele trecute, proprietarul s-a trezit la uşă cu un executor judecătoresc şi cu o echipă de la demolări. Nu a avut ce negocia. A obţinut un singur lucru.

Soluţia până la urmă un termen de a ne demola singuri. Am desfăcut tot ce înseamnă mobilier, urmează acum geamurile să le dăm jos şi să începem să dăm acoperişul jos, după care un buldozer”, transmite Claudiu Ielciu, proprietar. 

În această situaţie sunt aproape 150 de familii care nu au avut bani să cumpere terenuri în Cluj-Napoca şi au construit pe parcele trecute în acte ca teren arabil. Primăria crede că demolarea caselor va fi un exemplu pentru toţi cei care îşi ridică locuinţe în zone cu restricţii. 

Este o hotărâre judecătorească care trebuie pusă în aplicare. Este o hotărâre judecătorească din 2016, definitivă şi irevocabilă”, a transmis Dan Tarcea.

Comentarii Facebook