Joi 30 Martie

O facultate din București a publicat un anunț de recrutare a ofițerilor SRI. Rectorul UBB: „Cred că e un semn foarte bun”


Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca susține decizia Facultății de Filosofie a Universității din București de a-și anunța proprii studenți că SRI recrutează „ofițeri operativi și analiști”. 

Într-o societate democratică, serviciile trebuie văzute ca instituții democratice, ele au funcția să ne protejeze și avem de lucrat împreună să protejăm democrația”, a declarat rectorul UBB Daniel David, la Digi 24.

Reacția rectorului UBB, Daniel David, vine după ce studenții Facultății de Filosofie a Universității din București au fost anunțați oficial, la finalul săptămânii, de instituția de învățământ superior că își pot începe o carieră în Serviciul Român de Informații (SRI).

anuntul sri.jpeg

Eu cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face”, a precizat Daniel David. 

Va deveni mai transparentă instituția Serviciului Român de Informații?

Rectorul a subliniat că se bucură când vede că Serviciul Român de Informații folosește mijloace transparente. 

Sigur că asta șochează populația”, învățată cu altă modalitate de lucru a serviciilor secrete, spune rectorul UBB, care continută: „dar nu noi criticam serviciile că ar trebui să apeleze la universități când vor să caute expertiză avansată” și să realizeze doctorate? „Uite că o fac. Sigur că ne șochează, dar cred că e un gest de normalitate într-o societate democratică”, notează g4media.ro. 

Comentarii Facebook