Miercuri 24 Aprilie

O elevă de la Racoviță, cu zece la BAC, a povestit despre succesul ei: Merg la Informatică - VIDEO

 

Cosmina Pascaru a luat zece curat la BAC și spune că efortul a meritat. Secretul este studiul constant pe durata anilor de liceu.

 

Nu cred că a fost greu. A fost puțin stresant pentru mine, pentru că am pus presiune pe mine pe tot parcursul anului școlar, dar cu un efort susținut și câteva ore de învățat pe zi am reușit”, a spus Cosmina Pascaru. 

 

Întrebată dacă merită atâta muncă pentru a lua zece la BAC, ea a spus că ”Merită, pentru că nu au fost eforturi supraomenești”.

 

Cosmina a primit suma de 3.000 de lei, alături de ceilalți tineri care au luat zece pe linie la BAC. ”Banii pe care i-am primit sunt suficienți. Nu știu ce voi face cu ei, așa că îi voi pune la păstrare și o să văd. 

 

Voi rămâne la Cluj pentru că nu m-am gândit foarte serios să plec în străinătate. Când am început să mă gândesc era cam târziu, dar mi se pare că se poate face școală și la noi în țară și este destul de convenabil să rămân aici”, a mai adăugat ea. 

 

Cosmina a spus că majoritatea colegilor ei rămân să studieze la Cluj. ”Câțiva colegi de la noi din clasă au fost acceptați la universități din străinătate. Câțiva au vrut să plece și nu au reușit, dar majoritatea vor să rămână aici”, a mai spus tânăra. 

 

Ea a mărturisit că regretă că nu a putut merge în străinătate. ”Regret într-un fel, pentru că am auzit că e altfel în străinătate. Se învață mult mai mult și învățământul e de calitate”, a încheiat ea. 

 

Tânăra a terminat Colegiul Național ”Emil Racoviță” și va urma studiile Facultății de Informatică din Cluj.

 

Toți elevii cu ZECE la BAC vor studia la universități din Cluj-Napoca. Ce facultăți vor urma? - VIDEO

Comentarii Facebook