O echipa de scafandri de la Deva a ajuns la Belis-Fantanele si ii cauta pe cei doi studenti inecati sambata seara


O echipa de scafandri venita de la Deva a ajuns la Belis-Fantanele si va iesi pe lac in aceasta zi pentru a-i cauta pe cei doi studenti inecati. Echipele de salvare vor folosi si un sonar pentru mare adancime, pentru le usura cautarile.

Pana acum, cautarile au fost facute cu ajutorul scafandrilor clujeni, dar cei de la Deva dispun de echipamente mai performante si pot cobori la o adancime mai mare.

Echipele de salvare vor iesi pe lacul de acumulare de la Belis-Fantanele cu o salupa apartinand societatii care administreaza barajul. Aceasta salupa este dotata cu un sonar cu ajutorul caruia cautatorii spera sa ii gaseasca pe cei doi tinei inecati.

Iancu Oarga, in varsta de 20 de ani, din Cluj-Napoca, si Ovidiu Milas, tot de 20 de ani, din Zalau s-au inecat sambata seara, in jurul orei 21.00, cand au iesit pe lacul de la Belis-Fantanele impreuna cu un coleg de facultate. Cei trei au luat o hidrobicicleta de pe mal si au iesit in larg, dar aceasta a luat apa si s-a rasturnat.

Numai Catalin Pop s-a salvat in urma tragicului eveniment si a reusit sa inoate pana la mal prins de un bustean.

Cei trei se aflau la Belis-Fantanele impreuna cu alti colegi si erau cazati intr-o cabana situata pe malul lacului. Cei doi studenti care au murit inecati erau studenti la Facultatea de Automatizari si Calculatoare in limba engleza din cadrul UTCN, in anul I.

Comentarii Facebook