O clujeancă se ia de piept cu doi GIGANȚI din telefonie! A făcut plângere penală, după ce s-a trezit cu două abonamente făcute peste noapte


O clujeancă s-a trezit cu două abonamente de telefonie mobilă pe numele ei, deși nu a semnat niciun document și nu a intrat în magazinul de telefonie. Orange a recunoscut că e posibil să se fi produs o ilegalitate, iar femeia a depus plângere împotriva celor vinovați (Euro GSM și angajatul acuzat că a făcut în fals abonamentele). Cu toate că a admis unele suspiciuni, compania Orange nu a oferit niciun alt detaliu și nicio explicație privind folosirea ilegală a identității altei persoane. Cazul a ajuns pe masa procurorilor în decembrie 2023, dar până acum nu pare să se fi mișcat un ac în acest dosar. 

Știri de Cluj a contactat compania Euro GSM, dar vom reveni cu detalii numai după ce vom primi sau dacă vom primi un răspuns pe email. Compania Orange a recunoscut într-un răspuns trimis clientei că există suspiciuni, fără a spune ferm acest lucru, dar faptul că a anulat contractele vorbește de la sine.

În decembrie 2023 am depus o plângere penală împotriva companiei Orange care mi-a folosit fraudulos datele cu caracter personal, le-a dat francizei Euro GSM care mi-a făcut, fără sa intru niciodată la ei în magazin, două abonamente folosite nu în țară, ci în Spania folosite doar pentru MMS (n.red. marketing). Avocatul meu a depus plângere și încă niciun răspuns. Dezamăgire totală!!!”, a relatat Georgeta Bonda. 

Plângerea penală este atât pe numele Euro GSM Impex SRl, cât și pe cel al lui Iulian Muntean, angajatul companiei la magazinul de pe strada Memorandumului 20.

Mergând mai departe pe fir am aflat că acest bărbat a profitat că poate intra în baza de date a firmei și a făcut rapid două abonamente pentru a fi folosite în Spania. 

La data de 30.12.2022, numitul Iulian Muntean a încheiat pe numele meu două abonamente de telefonie mobilă, de 7 euro lunar fiecare, la compania EURO GSM IMPEX SRL - Partener Orange. Subsemnata nu am solicitat niciodată încheierea acestor abonamente, nu am încheiat niciodată personal vreun abonament cu aceasta companie si nici nu intrasem vreodată în acest magazin.

Cu ocazia închiderii abonamentelor ce le aveam încheiate personal de către subsemnata cu ORANGE ROM NIA SA, am primit o factura cu un rest de plata inițial de 500 de lei, iar apoi de 1113,70 lei. Solicitând explicații cu privire la aceste sume de bani mi s-a comunicat ca aceasta suma reprezintă costul pentru cele două abonamente menționate mai sus. Am solicitat factura detaliată a acestora, însă nu mi-a fost emisă niciodată. Continuând investigațiile am realizat ca nu cunosc cele doua numere de telefon la care se referea suma de plata, astfel ca mi s-a comunicat ca cele doua abonamente au fost emise de societatea EURO GSM IMPEX SRL- partener Orange, în baza contractului de franciză și că o dată cu franciza se transmite și baza de date cu clienții Orange România SA. M-am adresat așadar companiei EURO GSM si mi s-a comunicat ca cele doua abonamente au fost făcute de numitul IULIAN MUNTEAN în data de 30.12.2022 și ca cele doua numere de telefon sunt folosite pe teritoriului Spaniei.

Numerele de telefon la care fac referire sunt: 0741120439 si 0740230579”, a mai relatat clujeanca.

Georgeta Bonda a adăugat că nu și-a dat acordul ca datele ei personale să fie plimbate de la o firma la alta și să fie manipulate de angajați după bunul plac. 

Așa fiind datele subsemnatei au fost folosite ilegal, lucru care m-a speriat extrem de tare, întrucât eu nu mi-am dat nici măcar acordul ca aceste date sa fie transmise de către ORANGE ROM NIA SA către vreo alta persoana fizica sau juridica. Ceea ce s-a intamplat este cu atat mai grav cu cat aceste date ar putea fi folosite în orice alt scop, întâmplarea face ca am descoperit după aproape un an cele întâmplate, întrucât eu un an de zile am achitat sumele ce se cuveneau și pentru cele două abonamente în discuție fără să realizez că achit sume de bani în plus”, a mai scris clujeanca în plângerea penală adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. 

Compania Euro GSM și angajatul Iulian muntean sunt acuzați de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Procurorii nu s-au prea grăbit până acum să înceapă cercetările, după cum ne-a spus Georgeta Bonda.

Aceasta consideră că ”este imperios necesar ca cei ce se fac vinovati de faptele aratate mai sus sa fie trași la răspundere penala si sa achite daunele materiale si morale aduse subsemnatei, întrucât ma constitui parte civila in prezentul dosar, urmând ca pretențiile materiale si morale sa le precizez ulterior.

Politia când am fost înainte sa îmi angajez avocat mi-a zis să-mi para bine că nu au venit peste mine cu mandat de trafic de droguri sau pornografie. Cred cu tărie că se dorește mușamalizarea cazului. Domnule jurnalist, sunteți primul interesat de acest caz și cred cu tărie ca mă puteți ajuta. În primul rând doresc să știu ce sa întâmplat cu identitatea mea”.

Compania Orange a anulat cele două abonamente, dar fără prea multe explicații. 

Vă mulţumim pentru sesizarea dumneavoastră din data de 09.10.2023.

În urma analizării situaţiei prezentate, am constatat că activarea contractului aferent numerelor de telefon reclamate 0740230579 si 0741120439, cod abonat 0564571… a avut loc și serviciile au început să fie furnizate în baza acestuia, dar ulterior nu s-au mai respectat condițiile generale de furnizare a serviciilor (au apărut dubii întemeiate cu privire la identitatea persoanei care a semnat actul comercial din partea titularului).

În momentul de faţă, de pe numerele de telefon reclamate nu se mai poate efectua  trafic, abonamentele fiind închise”, a replicat Mihaela Nicolae, angajata Orange România, într-un email oficial.

Dacă aveți cazuri în care procesul dvs este tergiversat, ne puteți scrie pe Whatsapp (0722804093).

Comentarii Facebook