O clujeancă de 63 de ani s-a ales cu dosar penal pentru piraterie online


O femeie de 63 de ani este cercetată de polițiștii clujeni, aceasta fiind bănuită că a pus la dispozitia publicului produse purtătoare de drepturi conexe pentru a putea, la rândul ei, să descarce fişiere de la alţi utilizatori din rețea, fără autorizarea titularilor de drepturi.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de o femeie, de 63 de ani, din Cluj-Napoca.

Conform polițiștilor, femeia este cercetată pentru comiterea infracţiunii de punere la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet ori prin alte reţele de calculatoare, fără drept, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.

Din cercetări a reieşit faptul că persoana în cauză, prin intermediul calculatorului conectat la internet, ar fi pus la dispoziţia publicului cantităţi semnificative de fonograme (opere sau produse purtătoare de drepturi conexe de drepturi sui-generis), cu scopul de a putea să descarce fişiere de pe alte sisteme de calcul, conectate la aceeaşi reţea, fără autorizarea titularilor de drepturi.

Prejudiciul urmează să fie stabilit de către reprezentanţii titularilor de drepturi încălcate.

Cercetările sunt continuate în acest dosar pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul încălcării prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Comentarii Facebook