O clujeancă crește 8 câini într-un apartament și îi terorizează pe vecini. NIMENI nu poate lua măsuri

 

O clujeancă își terorizează vecinii de pe strada Hameiului, ajungând să crească opt câini într-un apartament.

 

Există o persoană care adoră câinii şi care ne obligă pe noi și restul de 59 de apartamente să convieţuim cu ei. Persoana respectivă a adoptat vreo 8 câini pe care îi ţine acasă, îi hrăneşte în curtea blocului, şi care sunt mereu în preajma copiilor noştri. Se postează la uşa blocului şi nu poţi intra sau ieşi din bloc, sau urinează la uşile apartamentelor, este plin de dejecţii pe spaţiul verde şi miroase extrem de urât. Am ajuns să mergem la serviciu însoţiţi sau cu taxiul de frica acestor animale

 

Ce să mai vorbim de mizeria care o fac pe casa scării cei 5-6 câini care urcă şi coboară din bloc toată ziua. Câinii sunt de diverse talii, 2 dintre ei sunt mai mari decât copilul meu de 3 ani. În acest bloc locuiesc mulţi tineri şi avem copii mici. Trebuie să se întâmple o nenorocire până să luăm măsuri în sensul ăsta?”, scris site -ul domnuleprimar.ro, citat de realitatea.net.

 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că la controlul Poliției Locale s-a constatat că toți câini au documente și au fost vaccinați. ”Proprietara a fost anunțată că are nevoie să obțină un aviz de la asociația de locatari pentru a putea crește acești câini. Urmează să facem noi verificări, iar în caz contrar să aplicăm prevederile legii”, a spus Oana Buzatu.

 

Conform unei decizii a Consiliului Local Cluj-Napoca se pot lua măsuri dacă proprietarul nu deține avizul vecinilor, fiind contestat și anulat punctul în care trebuia acordul Primăriei pentru a crește un număr mai mare de animale. Acum este suficient numai să deții avize de mediu pentru porci sau găini și acord de la vecini pentru animale de companie.

 

De asemenea, conform unor surse, autoritățile lucrează la un proiect de regulament privind regimul animalelor cu stăpân în municipiu și în cadrul acestor discuții se iau în calcul includerea unui impozit pentru toți proprietarii de animale de companie pentru a fi responsabilizați.

Comentarii Facebook