O clujeancă cere sfaturi pentru a ajuta un câine care plânge de 7 zile într-un apartament. Să fie spartă ușa?


O clujeancă a reclamat o situație, pe care o întâmpină și alții, cățeii care fac gălăgie și sunt neglijați de stăpâni. 

Am o nelamurire. În blocul în care stau se aude un caine care urlă neîncetat de dimineața până seara. Înțeleg ca probabil ramane singur acasa (și al meu mai făcea așa), dar e normal să îl lase așa chiar toată ziua? Nu se poate face ceva pentru cățel? Am încercat să contactez proprietarul (ba chiar mai mulți din bloc ne-am oferit să-l ținem cat sunt plecați), dar fără succes. Deja e aproape o saptamana de cand îl aud că plânge toată ziua în fiecare zi (inclusiv weekend)”, a spus clujeanca pe un grup dedicat protecției animalelor.

Sfaturile clujenilor au curs. Cineva i-a propus să monitorizeze situația, să cheme poliția pentru că probabil proprietarul a pățit ceva.

Te duci la poliție în primul rand, dai adresa, explici problema și ei vor incerca sa contacteze proprietarul sau o ruda a acestuia!! Dacă nu se rezolva așa se sparge ușa, dar numai în prezența celor de la poliție! În cazul în care câinele este lăsat de foarte mult timp singur există posibilitatea ca acesta să aibă nevoie de asistență veterinară, deci cineva trebuie să și-l asume… sau puteți lua legatura cu o asociație din zona voastră!! Grăbește procedura pentru că dacă s-a întâmplat ceva cu proprietarul câinele nu are nici apă și nici mâncare… Totuși nimeni din blocul ăla nu are numărul de telefon al proprietarului?? Nici măcar administratorul?

Bați la toate ușile și întrebi!! Și vorbești și cu vecinii… sau… lasă în timpul săptămânii bilete la toate ușile în care explici problema… și vezi seara la ce uță biletul nu este luat… Problema oricum trebuie lămurită. Dacă cățelul este singur de atat timp fără apă și mâncare, în curând nu veți mai avea ce auzi!!”, a spus acesta.

Comentarii Facebook