Duminica 2 Octombrie

O clujeancă ce pretindea că vinde componente de calculator și cerea bani în avans, trimisă în judecată. A furat aproape 156.000 de lei


O femeie a fost trimisă în judecată de procurorii clujeni după ce a prejudiciat opt persoane, cu peste 156.000 de lei. Ea anunța, prin intermediul unei platforme online, că vinde la prețuri avantajoase componente de calculator și cerea banii în avans persoanelor interesate.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis, luni, 4 aprilie, printr-un comunicat de presă, că o femeie a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals informatic în formă continuată, iar un bărbat, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune în formă continuată.

În cursul lunii mai, 2021, şi a perioadei septembrie-octombrie, 2021, inculpata DMA, profitând de cererea ridicată pentru componente hardware (piese de calculator) necesare construirii de staţii de minat criptomonede, prin intermediul unei platforme online de vânzare de bunuri, publica anunţuri fictive prin care oferea respectivele bunuri la preţuri avantajoase, se prezenta în faţa potenţialilor clienţilor cu nume mincinoase şi calitatea neadevărată de reprezentant al unei persoane juridice reale şi, pentru a câştiga încrederea completă a victimelor, le comunica prin aplicaţii de mesagerie facturi falsificate”, au transmis reprezentanții autorităților clujene.

Sursa citată a menționat de asemenea că femeia solicita plata în avans a bunurilor, iar persoanele interesate au transferat sumele de bani în conturi bancare aflate la dispoziția ei sau a complicelui acesteia. Exact după primirea banilor ea îi extrăgea.

Procurorii au precizat că prin această metodă ea a înșelat opt persoane și a creat un prejudiciu total de 156.890 de lei, potrivit News.ro.


Comentarii Facebook