Duminica 1 August

O celebră activistă a mișcării #MeeToo, dată afară din juriul X Factor, după ce a fost acuzată că a agresat sexual un minor


Actrița și regizoarea Asia Argento a fost dată afată din juriul emisiunii X Factor Italia, în urma unui scandal de agresiune sexuală asupra actorului Jimmy Bennett, pe vremea când acesta încă era minor.

Sky Italia şi FremantleMedia Italia au decis să o retragă pe actriţă din sesiunile live ale emisiunii care va fi difuzată începând de pe 6 septembrie. În ciuda deciziei producătorilor (neconfirmată încă într-o declaraţie oficială), Argento va putea să fie văzută în primele episoade ale emisiunii, care au fost deja montate.

Asia Argento şi-a început cariera cinematografică la nouă ani, când a fost distribuită într-un film de Sergio Citti. Relaţia cu tatăl, regizorul Dario Argento, nu a fost niciodată în termeni buni, iar activitatea în faţa camerei a dublat-o, încă de la început, cu experienţe regizorale, potrivit Mediafax.

În octombrie 2017 l-a acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de agresiune sexuală, devenind una dintre cele mai vizibile personalităţi din campania #MeToo, care este legată de dezvăluirea cazurilor de abuz sexual. Potrivit actriţei, Weinstein a violat-o la Cannes când aceasta avea 21 de ani. După publicarea dezvăluirilor a afirmat că scandalul i-a adus deservicii, simplificând ceea ce i s-a întâmplat.

Fostul ei partener, celebrul chef Anthony Bourdain, care a ajutat-o pe tot parcursul scandalului, s-a sinucis în luna iunie.

Totuși, în luna august au apărut primele informaţii că Asia Argento ar fi plătit pentru o înţelegere în afara tribunalului un tânăr care a acuzat-o că l-a agresat sexual înainte să împlinească 18 ani.

Tânărul actor Jimmy Bennett susţine că actriţa l-a agresat sexual în 2013, într-o cameră de hotel din California, când el abia împlinise 17 ani. Principala problemă privind relaţia sexuală dintre cei doi este că în statul american vârsta minimă pentru consimţământ sexual este 18.

Comentarii Facebook