O casă de pe strada Maramureșului merită vizitată cu clasa! Clujean: „Am crezut că am văzut multe, chestia asta a beneficiat de finanțarea Guvernului”


O casă situată pe strada Maramureșului din Cluj-Napoca, arată ca o navă spațială, pregătită să zboare curând în cosmos. Un clujean a surprins un imobil pe care panourile fotovoltaice par să încerce capturarea energiei solare lateral, acestea nefiind poziționate pe acoperișul casei. Mai mult de atât, se pare că proprietarul nu a construit această „mașinărie” cu banii din propriul buzunar. Casa a beneficiat de finanțare nerambursabilă de la Guvern, prin programul Electric-Up, spune clujeanul indignat de situație.

Am crezut că am văzut multe, dar nivelul unora este... inimaginabil. Casa asta "verde" este în Cluj (Napoca). Nu am mai văzut panouri fotovoltaice care să tapeteze pereții, dar ca să aveți tabloul complet, dispunerea "out-of-the-box", inclusiv streașina fotovoltaică ce umbrește peretele fotovoltaic nu e tot: fațada este spre Nord, deci un perete este spre Est și unul spre... Vest (aka "apus" pe românește). 

Nu am văzut spatele, dacă e, la rândul său, tapetat.

O să ziceți, OK, dacă asta a fost boala lui... sau, așa cum am crezut eu, că o fi găsit "fotovoltaicele" la gunoi și a fost mai ieftină refatadizarea decât cu lavabilă.

Well, țineți-vă bine: chestia asta halucinantă a beneficiat de finanțare nerambursabilă în valoare de 100.000 Euro prin imensul și genialul program „Electric-Up" al Guvernului de cretini care conduce această țară. Bai, frate…”, a transmis un clujean pe o rețea de socializare.

Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a inițiat în luna septembrie 2020 un program de sprijin acordat IMM-urilor și companiilor din domeniul HORECA, ce poartă denumirea de „Electric Up”. Aceste companii pot accesa o finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de euro, pentru achiziția și instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp, la pachet cu cel puțin o stație de încărcare pentru vehicule electrice cu o putere de 22 kW.


Comentarii Facebook