O carte dedicată lui Emil Boc, găsită în apartamentul Vanessei Amal Youness, cercetată pentru mita de un milion de euro


Vanessa Amal Youness, o femeie de 34 de ani, este cercetată de procurorii DNA într-un dosar care vizează acuzații grave de luare de mită. Suma vehiculată este de un milion de euro, iar banii ar fi fot ceruți pentru intervenţia pe lângă premierul Emil Boc în legătură cu plata unor licenţe Microsoft.

Din dosarul procurorilor reiese că Vanessa Amal Youness este acuzată că ar fi primit mită un milion de euro în 2011. În locuința femeii a fost găsită o carte primită de Emil Boc, în 2009, cu ocazia unei vizite la UPU SMURD Bucureşti. În carte apare dedicația: ”Domnului Prim Ministru Emil Boc Cu ocazia vizitei la UPU-SMURD Bucureşti din partea medicilor şi medicilor rezidenţi în Medicina de Urgenţă. 10.07.2009 Bucureşti”.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, la sfârşitul lui ianuarie 2019, relatează G4Media.ro. Carte cu dedicaţie pentru Boc, în locuinţa Vanessei Emil Boc, în calitate de martor în dosarul Vanessei Amal Youness, a susţinut la DNA că nu a cunoscut dedesubturile a Emil Boc a fost audiat și a spus că nu știa nimic despre afacerea Microsoft. Rechizitoriul arată că Vanessa și premierul Emil Boc, de la acea vreme, locuiau în același bloc de pe Calea Victoriei. Cartea cu dedicație a fot găsită la percheziția locuinței acesteia. 

Procurorii susțin că Emil Boc ”a arătat că a cunoscut-o din întâmplare pe inculpata Youness Amal Vanessa, în jurul anului 2009-2010, când avea calitatea de premier al Guvernului României, în contextul în care aceasta fusese diagnosticată cu o maladie gravă – scleroză multiplă şi astfel i-a solicitat sprijinul pentru a ajunge la un doctor de specialitate. Inculpata l-a abordat pe martor în curtea blocului unde locuia (într-un apartament închiriat de partid situat în Bucureşti, la intersecţia Calea Victoriei cu str. Banului), bănuind că locuia în acelaşi bloc sau în zonă”. ”În momentul în care m-am mutat la Cluj, după câştigarea alegerilor locale din 2012 şi am eliberat apartamentul din Bucureşti, ştiu că am lăsat o cutie de cărţi şi reviste în scara blocului deoarece nu erau de strictă specialitate juridică sau politologică, lucrări care mă interesau în mod special. Cred că le-am lăsat în acea cutie, pentru ca cei interesaţi din bloc să le folosească, dacă doresc”, a mai spus Emil Boc.

Martora Elena Verioti a povestit că Vanessa Amal Youness s-a lăudat că îl știe pe Emil Boc.

Călătorea extrem de mult în destinaţii exotice, avea şofer personal, toate acestea în ciuda faptului că aparent nu avea nicio ocupaţie, deşi susţinea că a terminat medicina la Cluj. (…) Aceasta mi-a povestit că îl cunoaşte pe premierul Emil Boc, din perioada studenţiei, chiar ajutând-o la un moment dat într-o problemă de sănătate (…) Personal, l-am observat pe Emil Boc într-o singură situaţie în care era prezentă şi Vanessa şi anume cu prilejul «botezului» de convertire la Martorii lui Iehova al acesteia, ce a avut loc la Cluj, cred că la Hotel Ramada, ocazie cu care am obsevat că premierul Emil Boc s-a salutat şi a discutat câteva minute cu mama Vanessei”, se arată în ancheta G4Media. 

Comentarii Facebook