Numele lui Crin Antonescu apare în stenogramele fraudării Referendumului de la Cluj. VEZI stenogramele

 

Numele lui Crin Antonescu apare în foarte multe locuri în stenogramele din dosarul fraudării Refendumului de la Cluj. Personajul cheie al operațiunii Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a participat și la ziua de naștere a lui Crin Antonescu. 

 

Conform procurorilor, Samson a coordonat fraudarea Referendumului din 29 iunie 2012, iar când s-a aflat că DNA Cluj a declanșat cercetările, a început să îl sune pe Crin Antonescu pentru a rezolva ”problema”. În luna septembrie, Dumitru Samon discuta cu mama lui și aștepta ajutorul lui Antonescu. 

 

Samson Dumitru - Da, mamă.

Viorica Dobriţoiu - Tata e în Aviatorilor, aşteaptă să vorbească cu ăsta. Dacă vrei, du-te acolo.

S.D.: Cu Crin?

V.D.: Poftim?

S.D.: Cu Crin?

V.D.: Da

S.D.: Da, bine, lasă că-l sun acuma să văd ce face.

V.D.: Păi n-auzi că-i ocupat? Şi tata stă acolo ca să ajungă să vorbească şi el cu el. Dacă vrei să vorbeşti cu el ...

S.D.: Păi da.

V.D.: E simplu, te duci acolo. Aştepţi să-şi termine treaba şi vorbeşti cu el. 

 

Samson Dumitru l-a sunat pe tatăl său vitreg și i-a transmis să îi spună lui Crin Antonescu că va veni şi el. Totul se întâmpla în 11 septembrie 2012, ora 21.18.01.

 

Corneliu Dobriţoiu: Da, sunt aici, te aştept.

Samson Dumitru: Da, nu-i multă lume sper, da?

Dobriţoiu: Este, aşteptăm.

S.D.: Da, zi-i că vin, măcar. 

 

Dumitru Samson era apropiat de Crin Antonescu, lucru demonstrat și de faptul că a fost invitat la ziua lierului PNL, din 21 septembrie.

 

Domn: Ce faci, salut?

Samson Dumitru: Uite, la birou.

Domn: Eşti la birou?

S.D.: Da. 

Domn: Diseară te văd, nu? La ziua lui (Crin)?

S.D.: Da, da, da, sigur. 

Domnul: Bine, hai că vorbim atunci, Dănuţ.

 

De asemenea, Samsom i-a trimis un SMS lui Crin Antonescu, în dimineaţa zilei de 21 septembrie 2012, cu mesajul ”La mulţi ani, Domnule Preşedinte!!!

 

Samson Dumitru a primit chiar și o promisiune de sprijin din partea lui Crin Antonescu, lucru confirmat și de o stenogramă din 24 septembrie 2012.

 

Samson Dumitru: Ce faci?

Dobriţoiu Corneliu: Uite, sunt într-o şedinţă.

S.D.: Am înţeles. Ai apucat să vorbeşti cu omul?

Dobriţoiu: Am vorbit, am vorbit, mi-a zis că mâine sau poimâine, că astăzi nu poate sub nicio formă. 

 

Dumitru Samson a fost trimis în judecată, sub acuzația de fraudare a Referendumului din 29 iulie 2012. Inculpatul Samson Dumitru a organizat o acţiune de mobilizare a electoratului la nivelul judeţului Cluj, în vederea exercitării dreptului la vot de către alegători, în schimbul unor foloase materiale constând în bani sau produse alimentare (mâncare şi băutură). Pentru a pune în aplicare această acţiune de mobilizare a electoratului, inculpatul Samson Dumitru a apelat la inculpaţii Nica Tudorel, Biţu Constantin Sebastian, Niculae Nicholas Vitto, Chiraş Gigi Daniel, pe care i-a adus în acest scop din Bucureşti, precum şi la inculpatul Măgurean Bogdan Cristian (cunoscut în mediul interlop local din Cluj-Napoca), cu sprijinul cărora a contactat lideri ai unor comunităţi cu locuitori majoritari cu situaţie defavorizată (acestea fiind persoane lipsite de resurse financiare), pe care să-i capaciteze în exercitarea dreptului la vot în contra unor sume de bani Astfel, în data de 29 iulie 2012, inculpatul Samson Dumitru a iniţiat şi s-a asociat cu inculpaţii Nica Tudorel, Biţu Constantin Sebastian, Niculae Nicholas Vitto, Chiraş Gigi Daniel, Măgurean Bogdan Cristian, Hanzi Nicuşor Ştefan, cărora le-a promis şi remis suma de 14.000 lei, în vederea săvârşirii infracţiunii prev. de art. 54 alin. 1 din Legea nr. 3/2000.

Totodată, în aceeaşi zi, inculpatul Samson Dumitru a oferit, prin intermediul coinculpaţilor, sume de bani (respectiv câte 50 de lei de fiecare) alegătorilor din cadrul unor comunităţi din comuna Floreşti, judeţul Cluj şi foloase materiale (mâncare şi băutură în valoare de 1500 lei) unor comunităţi din cartierul Pata Rât în scopul de a determina alegătorii să voteze în cadrul referendumului, pe aceleaşi criterii”, au subliniat procurorii DNA Cluj în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Comentarii Facebook