Nu mai sunt locuri Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj, unitate Covid: O să fim depășiți la capitolul asta


Numărul cazurilor de coronavirus este în creștere la Cluj, iar spitalele Covid încep să nu mai aibă loc. 

La Spitalul de Pneumoftiziologie nu mai există locuri libere nici la terapie intensivă și nici pe secție pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, iar autoritățile caută noi locații pentru tratarea acestor bolnavi.

Noi recorduri de coronavirus în România! Peste 1.100 de persoane confirmate pozitiv în ultima zi

Avem 32 de pacienți pe secție și 5 pacienți pe terapie intensivă. Terapia intensivă este la capacitate maximă și nici pe secție nu mai avem locuri numai dacă cineva o să fie transferat sau poate pleca acasă. În situația asta ar fi unu-doi pacienți, o să vedem, dar deocamdată nu sunt locuri. Și Infecțioasele sunt la capacitate maximă și în cursul zilei de azi se va lua decizia dacă se găsește altă locație. Oricum, și dacă pleacă o persoană, este puțin dacă apare un focar de 10-15 persoane. O să fim depășiți la capitolul asta și pe terapie intensivă este cea mai mare problemă, pentru că acolo nu mai sunt locuri la noi. Astăzi urmează ca domnul director de la contagioase să meargă să viziteze două locații și împreună cu factorii de decizie din Prefectură și DSP să aleagă ce locație mai deschidem. E vorba de clădirea medicinei muncii sau un hotel, o sa vedem exact. Practic pacienții cu simptome foarte ușoare sau asimptomatici pot să meargă acolo să fie supravegheați de cadre medicale și cazurile moderate și severe, critice să intre în cele două locații de fază I, Infecțioasele și Spitalul de Pneumoftiziologie”, a declarat medicul Vasile Mureșan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca, conform Servuscluj.ro.

Acum, în spitalele clujene sunt internați 153 de pacienți cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost depistate 16 cazuri noi.

COVID-19: 16 clujeni confirmați pozitiv în ultimele 24 de ore. Câte persoane mai sunt în spitale

Comentarii Facebook