Nu era bătaie, ci „O noapte furtunoasă” de Caragiale. O piesă de teatru, confundată cu un scandal de vecinii care au chemat poliția din cauza zgomotului


Descindere a poliţiei în timpul unei piese de teatru, din Timişoara. Piesa „O noapte furunoasă” a fost montată într-un mic teatru independent, care funcţionează într-o casă din oraş, însă vecinii au confundat replicile actorilor cu un scandal, aşa că au sunat la 112. Agenţii s-au lămurit repede că au de-a face cu un act artistic, însă tot au amendat teatrul pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„Spiridoane! Fii băiat de treabă că îl iau pe "Sfântul Niculae" din cui!”

Nu a fost ceartă, a fost Caragiale. Piesa „O noapte furtunoasă” a fost pusă în scenă de Teatrul independent „Auăleu” din Timişoara. Pentru că teatrul funcţionează într-o cameră de 25 de metri pătraţi, dintr-o casă în care mai există şi un bar, vecinii ar fi confundat replicile actorilor cu un scandal. Aşa că au chemat poliţia.

Au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta unei societăţi comerciale ar fi izbucnit un scandal”, a declarat reprezentantul IPJ Timiș, Andreia Jerdea.

„Staţi un pic, că a venit poliţia, staţi un pic!”

Poliţiştii au înţeles repede că e vorba de o piesă, dar chiar şi aşa au amendat teatrul. „Având în vedere nivelul ridicat de zgomot, a fost identificat administratorul societăţii comerciale aceasta fiind sancţionată contravenţional cu suma de 200 de lei”, a mai declarat reprezentantul IPJ Timiș.

Sancţiunea i-a lăsat pe actori cu un gust amar. „Amenda o avem aici, e de pus în ramă. Asta e foarte mişto că Statul Român dă amnezi pe hârtie roz. Bine, situaţia nu este tocmai roz... Nu e roz, cred că este prima dată când Ion Luca Caragiale ia o amendă”, a declarat actorul Ovidiu Mihăiță.

Spectatorii prezenţi la piesă s-au oferit să suporte ei amenda, potrivit Observator.ro.


Comentarii Facebook