Nouă cazuri de COVID la Ambulanța Cluj. A rupt tăcerea: 130 de cazuri pe zi rămân nerezolvate. Sfatul meu e să nu vă îmbolnăviți!- EXCLUSIV


Nouă medici, asistenți și alți angajați de la Serviciul de Ambulanță Cluj au COVID-19. Un angajat a rupt tăcerea și a povestit cât de gravă este situația: ”Nu putem ajunge la un infarct în 45 de minute”.

S-au făcut teste la două ture, dar noi lucrăm în 4. În tură unu s-au confirmat 5 cazuri de COVID, iar la noi, în tură 4, sunt încă 4 confirmați.

Mai sunt încă două ture la care nu s-au făcut teste, pentru că noi lucrăm 12 cu 24 de ore și 12 cu 48 de ore.

Ieri lucrasem pe tură de zi, unde în vremurile bune eram câte 14 - 15 echipaje, când au fost și colegii angajați pe posturi temporare, cei 33 de oameni, dar ieri a fost horor.

Eu lucrez pe echipaj de tip C, cu medic și asistent. În mod normal lucrăm cu 3 astfel de echipaje, dar ieri am lucrat numai cu două,, pentru că și colegul și medicul erau cu COVID 19.

De asemenea, ieri au fost două echipaje de timp C, și 6 de de tip B, cu șofer și ambulanțier. Situația devine critică. 

Lumea strigă la noi că nu ajungem, dar nu ai cum să acoperi atâtea cazuri.

Majoritatea ne acuză că luăm bani de COVID și sporuri, dar nu s-au luat bani. Noi oricum ne făceam treaba și fără promisiunile astea ordinare. Maimult rău ne-au făcut cu aceste promisiuni”, ne-a explicat un ambulanțier clujean.

Acesta îi sfătuiește pe clujeni să aibă grijă și să nu se îmbolnăvească. 

Situația este foarte nasoală cand nu ajungi la un caz de infarct, în 45 de minute. Dar e imposibil să ajungi poți să ajungi în Mănăștur în 45 de minute, când nu ai echipaje. 

Ai noștri șefi sunt disperați pentru că nu știu ce să facă.

În țara asta, din păcate doar, să nu fii bolnav și acum a apărut și COVID -ul. 

Grav este că rămân de pe o tură pe alte 100 - 130 de cazuri nerezolvate. Pe vremuri dacă rămâneau 10 era mult. 

Acum așteptăm că poate vin colegii înapoi și să mai avem ajutor, dar birocrația ne mănâncă. Mă gândesc pozitiv, că numai la finele lunii se vor angaja și până atunci nu știu ce facem”, a mai spus acesta. 

Ambulanța Cluj avea în trecut un deficit de personal de 60%, care cu angajarea celor 33 de ”temporari” s-a redus la 40%, anunță sindicaliștii, dar situația este oricum dificilă.  

Comentarii Facebook